Dichte mist in Oost-Nederland: Auto op de kop in Apeldoorn en ravage in Zwolle

video + updateVanwege de dicht mist was er veel filevorming tijdens de avondspits in Oost-Nederland. Daarnaast gebeurden in verschillende plaatsen ongelukken.

Op de Ordelseweg in Zwolle, vlakbij industrieterrein Hessenpoort, vond tegen 17.00 uur een ongeluk plaats. Bij het ongeluk vielen drie gewonden.  Drie auto’s liepen forse blikschade op. Het wegdek lag bezaaid met brokstukken. Rond de kruising ontstond veel vertraging voor andere weggebruikers, want een rijstrook op de A28 en de afrit Nieuwleusen ging enige tijd dicht.  De verkeersongevallenanalyse (voa) deed onderzoek naar het ongeluk.

Volledig scherm
Meerdere auto's waren betrokken bij een ongeluk op de Ordelseweg in Zwolle. © Stefan Verkerk

Ook op de Kayersdijk in Apeldoorn, ter hoogte van de afrit bij de A1, gebeurde aan het begin van de avondspits een ongeval. Een auto kwam door nog onbekende oorzaak in botsing met een ander voertuig en belandde op de kop. Één inzittende raakte gewond en is naar het ziekenhuis overgebracht. De Kayersdijk ging deels op slot. Verkeer werd langs het ongeluk geleid. Een berger sleepte beide voertuigen af.

Files

Het bleef niet alleen bij oponthoud in Apeldoorn en Zwolle. Ook op de A28 bij Harderwijk stonden weggebruikers in de file. Op de A1 en A50 en provinciale wegen hadden weggebruikers ook hier en daar vertraging. 

Waarschuwingen

De politie en ANWB waarschuwden voor de avondspits al voor de dichte mist in Oost-Nederland. De twee partijen riepen weggebruikers op om de rijstijl aan te passen.  ,,Veel auto’s rijden overdag met mist alleen met dagrijverlichting. Dat is gevaarlijk”, aldus Jos van der Drift van de ANWB.

Volledig scherm
Opde Kayersdijk in Apeldoorn belandde een auto op de kop. © Luciano de Graaf

In samenwerking met indebuurt Zwolle