Een luisterend oor voor zorgprofessionals.
Volledig scherm
Een luisterend oor voor zorgprofessionals. © Marlies Wessels

Dimence Groep start hulplijn voor zorgprofessionals in corona-crisis

Ggz-instantie Dimence Groep heeft vandaag een hulplijn geopend voor professionals in de zorg die behoefte hebben aan mentale ondersteuning tijdens de corona-crisis. 

Een team van psychologen en verpleegkundig specialisten zit op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur klaar om gratis onder ondersteuning te bieden. 

Volgens Sabine Jansen van Mindfit, een onderdeel van de Dimence Groep, heeft de huidige corona-crisis enorme impact op het zorgpersoneel. Bijvoorbeeld doordat er meer sterfgevallen dan anders zijn en er onder andere omstandigheden moet worden gewerkt. ,,We willen vooral een luisterend oor bieden.’’ Waar dat nodig is zet de Dimence Groep zo snel mogelijk een passende behandeling in.

De hulpverlenende instantie kreeg uit de regio al meerdere verzoeken van ziekenhuizen en thuiszorgorganisaties voor extra psychologische ondersteuning van hun medewerkers. Ze verwacht vooral stress-gerelateerde vragen en vragen die over lichte trauma's gaan. Mochten de hulplijn ook na 17.00 uur vaak worden gebeld, dan breidt de Dimence Groep de uren van bereikbaarheid uit. De hulplijn is te bereiken op 088-6463333.

  1. Beste vriend geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’
    PREMIUM
    video & audio

    Beste vriend geliqui­deer­de Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’

    ,,Daar stonden ze Henk op te wachten. Bij de speedboot. Mensen die je koud willen maken hebben alle geduld van de wereld.” Regelmatig schrikt Zwollenaar Mario Roodveldt (64) ’s nachts zwetend wakker. Zijn beste kameraad Henk ‘Oortje’ Wolters werd op oudejaarsavond doorzeefd met meer dan twintig kogels. Aan het begin van zijn strafzaak, waarin Wolters hoofdverdachte was, doet hij voor het eerst zijn verhaal.

In samenwerking met indebuurt Zwolle