Dino's komen weer
tot leven in Zwolle

videoThemapark Dinoland in Zwolle opent komende zaterdag de deuren voor het tweede seizoen. Het eerste jaar trok Dinoland bijna 100.000 bezoekers en dat hoopt het park dit jaar minstens te evenaren. 

Volledig scherm
Grote drukte in Dinoland. De schilderkunst moet allemaal klaar voor de start van het seizoen op 1 april. © Frans Paalman

Deze week wordt nog hard gewerkt aan de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen. Aan de hand van enquêtes onder bezoekers is een aantal aanpassingen gedaan. 

Tunnel

Zo is er een nieuwe entree gemaakt die bezoekers door een tunnel leidt. Aan het einde daarvan komen ze in een Indiana Jones-achtige sfeer het park binnen. Ook zijn nieuwe dino's aangeschaft, waaronder een T-Rex van dertien meter. Duitse kunstenaars brengen op dit moment extra muurschilderingen aan waarin dino's uiteraard de hoofdrol spelen.

Regionale functie

Het themapark, op de plek van het voormalige Ecodrome, mikt vooral op gezinnen met kleine kinderen maar ook op schoolreisjes en andere uitjes. Uit de ervaringen van vorig jaar blijkt dat Dinoland een brede regionale functie heeft. Bezoekers hebben er maximaal een uur rijden voor over.

In samenwerking met indebuurt Zwolle

Poll

Het Songfestival moet volgend jaar gehouden worden in de IJsselhallen in Zwolle

Het Songfestival moet volgend jaar gehouden worden in de IJsselhallen in Zwolle

  • Natuurlijk, wat een goed idee! (44%)
  • Absoluut niet, laten ze maar ergens anders gaan zingen. (46%)
  • Het maakt mij niks uit. (11%)
293 stemmen