De Raad van Toezicht van Museum de Fundatie in Zwolle heeft een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar het gedrag van directeur Ralph Keuning (inzet).
Volledig scherm
PREMIUM
De Raad van Toezicht van Museum de Fundatie in Zwolle heeft een onafhankelijk onderzoek laten uitvoeren naar het gedrag van directeur Ralph Keuning (inzet). © Frans Paalman

Directeur Keuning van Museum de Fundatie in Zwolle maakt excuses aan personeel, museum stelt tweede directeur aan

updateMuseum de Fundatie in Zwolle krijgt een tweede bestuurder naast huidig directeur Ralph Keuning, die blijft. Dat heeft de Raad van Toezicht donderdag bekendgemaakt. Aanleiding is een onderzoek onder medewerkers van het museum naar het gedrag van Keuning. Die maakt op zijn beurt excuses aan het Fundatie-personeel.

13 reacties

 • Adri Stevens

  1 week geleden
  Van Boxtel moet het oplossen?? Komt uit de D66 clan en zoals we weten naaien die de AOW'ers dus ook Jan met de pet heeft het nakijken. Logisch dat een deel van het personeel niet meer met dat figuur wil praten. Komt als een boemerang terug.
 • willem eriks

  1 week geleden
  blijkbaar geld genoeg in die sector. ipv deze directeur eruit te schoppen wordt er een 2e directeur aangesteld.
 • M Meijer

  1 week geleden
  Het is een grote schande en een aanfluiting dat dit heerschap gewoon op zijn plek kan blijven zitten. Als je zo met medewerkers omgaat, en dat is door een onafhankelijk onderzoek vastgesteld, is iets anders dan ontslag gewoon ondenkbaar! En dat hij aanwezig was bij de presentatie van dit besluit (geaccepteerd door een OR zonder mandaat) terwijl het gaat over onveiligheid, geeft aan dat het bestuur er ofwel geen ene zak van begrijpt, ofwel in de zak van deze man zit. Ik vrees het laatste.
 • Marianne Klaasen

  1 week geleden
  Een gewone, hardwerkende burger was er al lang uit geschopt, bij welk bedrijf dan ook. Maar als je manager of directeur bent, is het blijkbaar geoorloofd zo met je medemens om te gaan. Dat is wat er ook mis is op de werkvloer: er zijn te veel omhoog gevallen managers, vaak met weinig verstand van de praktijk en het ontbreken van een empathisch vermogen. Ontslag op staande voet had deze flapdrol moeten krijgen. Maar nee, je zet er gewoon een dure bobo naast. Hoe krom is dit.
 • jos zoet

  1 week geleden
  Nu nog goede kunst a.d. muur....
 1. PEC-trainer Dick Schreuder houdt vertrouwen in zijn ploeg: vrijwel geen wijzigingen tegen SC Heerenveen

  PEC-trai­ner Dick Schreuder houdt vertrouwen in zijn ploeg: vrijwel geen wijzigin­gen tegen SC Heerenveen

  PEC Zwolle start zaterdag tegen SC Heerenveen (aanvang 20.00 uur) met vrijwel dezelfde ploeg waarmee het woensdag begon in de beker tegen NAC Breda (2-1 verlies). Dat betekent dat Gervane Kastaneer na zijn drie gemiste kansen gewoon in de basis staat. Rico Strieder is nog een twijfelgeval. Maikel van der Werff, de verdediger die vrijdag voor een halfjaar tekende, zit voor het eerst bij de selectie. Hij begint op de bank.