Aan de Zerboltstraat in de wijk Dieze in Zwolle is een tekst op de stoep aangebracht in de strijd tegen afvaldumpingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Aan de Zerboltstraat in de wijk Dieze in Zwolle is een tekst op de stoep aangebracht in de strijd tegen afvaldumpingen. © Frans Paalman

Dit doet Zwolle tegen het dumpen en bijplaat­sen van afval

Het nieuwe afvalbeleid in de gemeente Zwolle maakt een maand nadat het is ingegaan nog dagelijks de tongen los. Op sociale media wordt volop melding gemaakt van vuilniszakken en ander gedumpt afval. De gemeente neemt allerlei maatregelen, maar maakt niet eerder dan na drie maanden voor het eerst de balans op.

35 reacties

 • Jet van Brussel

  2 maanden geleden
  Toch wel raar dat restafval in plastic in de container moet . Terwijl plastic gescheiden dient te worden .
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  In het kader van de wet openbaarheid van bestuur moet de gemeente info hierover geven
 • marion van kooij

  2 maanden geleden
  Ja, ik heb de oplossing gezien. Bij WKC stadshagen staan nu meer containers. Vol met huishoudelijk afval. Wat is diftar toch een oplossing.
 • D Dijkhof

  2 maanden geleden
  De ondergrondse containers waren vooral een vooruitgang dat je je afval niet meer thuis in de schuur of op het balkon moest bewaren totdat het werd opgehaald. Nu hebben we een ondergrondse container en moeten mensen de vuilnis weer bewaren totdat de zak vol is. Daar gaat het grote voordeel van de ondergrondse container.
 • Bert Huijgen

  2 maanden geleden
  @kas van Dam. Zie https://gblt.nl/zwolle/tarieven Eenpersoonshuishoudens betaalden in 2022 € 236,78 Eenpersoonshuishoudens betalen in 2023 € 233,77 Dat is dus minder. Heel eerlijk dus.