De Grote Kerk in het hart van Zwolle.
Volledig scherm
PREMIUM
De Grote Kerk in het hart van Zwolle. © Frans Paalman

Dit is waarom de Grote Kerk in Zwolle voor miljoenen euro's opgeknapt moet worden

De Grote Kerk in het centrum van Zwolle moet voor 4,6 miljoen euro gerestaureerd worden. Een vervolg op de recent afgeronde vernieuwing van ruim een miljoen. ,,Dit is een eenmalige kans.’’

Er is nogal wat mis met de Grote Kerk, het rijksmonument in het hart van Zwolle. ,,Aan de zuidkant is de vloer 10  tot 15 centimeter verzakt. Eronder liggen kisten - het is natuurlijk een begraafplaats geweest - maar die vergaan en zand loopt weg, waardoor de vloer als het ware los komt te liggen en zakt’’, zegt Janco Cnossen, voorzitter van Academiehuis Grote Kerk.

  1. LIVE | Corona in de regio: dodental stijgt met 175 en opening Lelystad airport uitgesteld

    LIVE | Corona in de regio: dodental stijgt met 175 en opening Lelystad airport uitgesteld

    Na topoverleg maakt het kabinet vandaag bekend tot wanneer de coronamaatregelen verlengd worden. Om 19:00 geeft Mark Rutte samen met minister de Jonge een persconferentie. Ondertussen maakt het coronavirus meer slachtoffers in Nederland. Zo worden verzorgingstehuizen in Oost-Nederland keihard getroffen. Inmiddels zijn in woonzorgcentrum Brinkhoven in Heerde van de zeventig bewoners dertien mensen overleden en zijn tenminste 23 mensen besmet. Volg alle ontwikkelingen in onze regio ook vandaag weer in dit liveblog.

In samenwerking met indebuurt Zwolle