Een Hercules transportvliegtuig uit België maakte rond de middag enkele oefennaderingen bij vliegbasis Leeuwarden (foto uit archief van soortgelijke oefening, een paar weken geleden).
Volledig scherm
Een Hercules transportvliegtuig uit België maakte rond de middag enkele oefennaderingen bij vliegbasis Leeuwarden (foto uit archief van soortgelijke oefening, een paar weken geleden). © Anton Kappers

Dit is waarom er een Hercules vandaag over Zwolle vloog

Een niet alledaags beeld boven Zwolle, rond de middag: een groot legervliegtuig vloog laag over de stad. Het bleek te gaan om een Hercules C-130 van het Belgische leger, op een oefenvlucht van en naar Leeuwarden.

  1. Succesvolle avond in Ermelo tijdens campingtour Paceshifters
    PREMIUM
    video

    Succesvol­le avond in Ermelo tijdens camping­tour Paceshif­ters

    De zomer van 2020 leek een muziekloze zomer te worden. Festivals werden massaal afgelast en bands zagen hun agenda leeg geveegd worden. Ook de Zwols-Wijhese rockband Paceshifters, bestaande uit de broers Paul en Seb Dokman en Jesper Albers, zag haar optredens in rook opgaan. Maar in plaats van bij de pakken neer te zitten, besloten ze het over een andere boeg te gooien: een campingtour. Vrijdagavond was camping In de Rimboe het podium voor een intiem concert.

In samenwerking met indebuurt Zwolle