De Formentor e-Hybrid is een van de hybride's die het relatief nieuwe automerk Cupra in Nederland verkoopt.
Volledig scherm
De Formentor e-Hybrid is een van de hybride's die het relatief nieuwe automerk Cupra in Nederland verkoopt. © Bart Hoogveld

Dit nieuwe automerk wil vanuit Zwolle haar elektrische auto’s verkopen in Oost-Nederland

Het nieuwe elektrische automerk Cupra probeert vanuit Zwolle voet aan de grond te krijgen in Oost-Nederland. In de Hanzestad is een zogenoemd Proefrit Centrum geopend. Want hoe rijdt de auto, die alleen via de digitale snelweg wordt verkocht?

 1. 
Ongemak over donorconceptie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ongemak over donorcon­cep­tie van je kind? ‘Leg uit dat iedereen erbij hoort, ook de donor’

  Ouders die een kind krijgen met hulp van een spermadonor kampen met psychosociale problemen wanneer zij onvoldoende steun en begeleiding krijgen als het kind er eenmaal is. Dit blijkt uit nieuw onderzoek van het Amsterdam UMC. Heterostellen, lesbische stellen en alleenstaande moeders lopen in de opvoeding regelmatig tegen dingen aan waarbij ze professionele hulp en contact met lotgenoten missen.
 2. Uniek: Zwollenaar krijgt straf voor deelname aan hanengevechten, ‘heb ze gewoon voor de lol!’
  PREMIUM

  Uniek: Zwollenaar krijgt straf voor deelname aan hanenge­vech­ten, ‘heb ze gewoon voor de lol!’

  Nooit eerder werd in Nederland iemand veroordeeld voor betrokkenheid bij hanengevechten. Zwollenaar G. te W. (45) heeft nu de twijfelachtige primeur. De rechter in Zwolle vindt bewezen dat hij zijn hanen van het Japanse vechtras ko shoma liet meedoen aan hanengevechten. Al ontkent de Zwollenaar dat in alle toonaarden: ,,Ik hou die beesten al vanaf mijn twintigste. Gewoon voor de lol.”