Dit wordt de gloednieuwe loopbrug over het spoor in Zwolle (en ze kost vele miljoenen)

video I pollDe nieuwe loopbrug over het spoor in Zwolle wordt grotendeels van hout, krijgt een parkachtige uitstraling en ligt halverwege 2024 op haar plek. De kosten: maximaal 27,5 miljoen euro. Maar daarvoor waan je je dan ook bijna in New York. ,,En zonder de brug blijft Hanzeland een eiland.’’

12 reacties

 • henk hartog

  1 jaar geleden
  Wel te weinig Huurwoningen in het stations gebied, er staan helaas teveel kantoren of scholen... Woningbouw kan zeker, mag zeker ! Dus leegstaande gebouwen gereed maken voor woningbouw
 • Bossy Tosma

  1 jaar geleden
  Met 27 milj.moet wel 2 bruggen gebouwd kunnen worden en of een loop/wandellift erbij misschien ?
 • Edwin Drost

  1 jaar geleden
  Mooi ontwerp, maar welk probleem wordt hiermee opgelost? De brug lig flink ver van het buststation, daarbij hebben de meeste busreizigers een OV chip en dan is de tunnel praktischer en sneller. Wil je naar de Windesheim campus dan zit je met de bus al aan de juiste kant van het station of komt met de trein rechtstreeks vanuit de tunnel. Verder is er m.i. geen enkele reden om te voet naar deze hoek van de spoorzone te willen en fietsen kan niet op deze brug. Dan is €27M wel heel veel geld.
 • E. van Willegen

  1 jaar geleden
  borstklopperij van andermans centen is niet zo moeilijk.
 • Harold de Vreden

  1 jaar geleden
  Belachelijk om zoveel gemeenschapsgeld hier in te investeren. Me dunkt zijn er in deze tijden wel betere plannen te maken om dat geld een goede bedoeling te geven . Ronduit grootheidswaanzin!
 1. Zwolse Stationsweg is klaar, met wegverbreding, veel groen en zonder bussen: ‘Het is geen racebaan meer’
  Play
  PREMIUM
  Video

  Zwolse Stations­weg is klaar, met wegverbre­ding, veel groen en zonder bussen: ‘Het is geen racebaan meer’

  Het heeft even geduurd, maar de metamorfose van de Stationsweg in Zwolle is af. Eindelijk kunnen auto’s weer rijden over de vernieuwde verbindingsweg tussen de binnenstad en het station. De straat is vrijwel onherkenbaar, met een bredere rijbaan, veel groen en veel minder verkeer. Inwoners van de Stationsbuurt slaan de vernieuwing glunderend gade. ,,Het is zoveel mooier!”
 2. Vegaburgers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesvervangers zijn wél een goede keuze?
  PREMIUM
  Koken & Eten

  Vegabur­gers doen de gezondheid meer kwaad dan goed: welke vleesver­van­gers zijn wél een goede keuze?

  Uit een analyse van meer dan 500 verschillende vegetarische burgers, worsten, balletjes en schnitzels uit de supermarkt blijkt dat vleesvervangers vaak te veel vet en te weinig eiwitten bevatten. Volgens TestAankoop in België zijn de meeste veggieburgers enorm bewerkt en doen ze de gezondheid van de consument meer kwaad dan goed. Hoe kies je dan de juiste vleesvervanger? En bestaan er voedzame alternatieven?