Volledig scherm
Rapper Lil’ Kleine is de hoofdact tijdens Dance4Liberation in Zwolle. © ANP Kippa

Dit zijn de namen voor Dance4Liberation in Zwolle

Naast Lil’ Kleine en Lucas & Steve staan ook Headhunterz en Radical Redemption zondag 5 mei op Dance4Liberation in Zwolle. De volledige line-up is vandaag bekendgemaakt.

Verder staan Kris Kross Amsterdam, Mike Williams, Julian Jordan, Freddy Moreira, DYNA, Lady Bee, Girls Love DJs, Billy the Kit, Snollebollekes, Rave van Fortuin, Vice City en MC Boogshe op het hoofdpodium op locatie de Grote Voort in Zwolle. 

Op het dancepodium zijn optredens van D-Block & S-Te-Fan, Noisecontrollers, Ran-D, Frequencerz, Sub Zero Project, Phuture Noize,  Atmozfears, Rebelion, Audiotricz, Sound Rush, Zentiments, Primeshock en MC Villain.

Dance4Liberation is een festival dat bestaat náást het Bevrijdingsfestival Overijssel (BFO) in Park De Wezenlanden. De namen voor het BFO zijn nog niet bekendgemaakt.

Line-up

Lucas & Steve werden mede bekend met hun nummer Up till dawn (On the move). Het dj-duo, bestaande uit Lucas de Wert en Steven Jansen, komt uit Maastricht. 

Volledig scherm
Radical Redemption, Joey van Ingen, treedt op tijdens Dance4Liberation. © Persfoto

Lil’ Kleine stond samen met Ronnie Flex met het nummer Drank & Drugs in 2015 op nummer 1 in de Top 100. Hij verdiende daarmee een dubbelplatina plaat.

Dance-dj Headhunterz, in het dagelijks leven Willem Rebergen, werd bekend door zijn hardstyle producties.  Hij kwam vorig jaar nog in het nieuws, omdat hij verwikkeld was in een rechtszaak tegen zijn oud-financieel adviseur. De adviseur werd door justitie verdacht van fraude met fiscale trucs in belastingparadijzen. Headhunterz vertrouwde zijn samenwerking met B. niet, zette hem aan de kant en kreeg vervolgens forse naheffingen van de Belastingdienst. 

Radical Redemption is een Nederlandse hardstyle-dj en -producer. Hij draaide op festivals als Dominator, Hard Bass en Loudness. Radical Redemption is de artiestennaam van Joey van Ingen uit Denekamp. Hij is de zoon van zangeres Marga Bult. 

30.000 bezoekers

De organisatie verwacht zondag 5 mei meer dan 30.000 bezoekers tijdens het bevrijdingsfeest, ook wel Dance4Liberation genoemd. Op zaterdag 26 januari om elf uur ‘s ochtends start de officiële Early Bird verkoop van Dance4Liberation.

In samenwerking met indebuurt Zwolle