Volledig scherm
Wietze de Jager in de Radio 538-studio. © ANP

Dj Wietze de Jager verhuist nu écht naar Zwolle

Wietze de Jager, nu dj bij Radio 538 en voorheen bij QMusic, gaat in Zwolle wonen. Dat liet hij vanmorgen weten in de ochtendshow van Radio 538. De Jager deed zijn uitspraak naar aanleiding van een discussie over een onderzoek dat aantoonde dat mannen bereid zijn verder te reizen voor hun werk.

Twee jaar geleden was er al sprake van dat de diskjockey naar zijn geboortegrond zou terugkeren. Hij had toen een woning in Zwolle gekocht, maar volgens de buren was de nieuwe bewoner niet Wietze de Jager. Bij navraag bevestigt de dj dat hij en zijn gezin nu naar Zwolle verhuizen, maar wil hij verder geen commentaar geven. Ook niet of hij nu de woning in de wijk Assendorp betrekt, waarvan in de eerdere berichtgeving sprake van was.

  1. Straatfestival Zwolle gebukt onder geluidsregels: Zanger moet publiek tot stilte manen
    PREMIUM

    Straatfes­ti­val Zwolle gebukt onder geluidsre­gels: Zanger moet publiek tot stilte manen

    De afspraken over geluidsniveaus moeten onder de loep worden genomen, anders is het maar de vraag of het Straatfestival in Zwolle volgend jaar de Nieuwe Markt weer aandoet. Die noodkreet slaken betrokkenen bij het podium van afgelopen vrijdag. Na herhaaldelijke waarschuwingen over de decibellen moest de zanger van Juffrouw Jannie het publiek zelfs manen niet mee te zingen. ,,Volgens mij gaat er iets niet goed met de geluidsmetingen’’, zegt geluidsman Marco Ruiter. ,,Op deze manier doe ik volgend jaar niet meer mee.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle