Dode (52) bij vijfde schietpartij in Zwolle: ‘Mijn vader, mijn vader. Het is mijn vader’

videoEen 52-jarige man uit Zwolle is op oudejaarsavond doodgeschoten in zijn woonplaats. Het is de vijfde schietpartij in vier maanden tijd in Zwolle. Er is nog niemand opgepakt. 

Op de Buitengasthuisstraat in Zwolle werd een persoon doodgeschoten. In eerste instantie werd een steekpartij gemeld. Later bleek het om een schietpartij te gaan. Met linten werd de Buitengasthuisstraat, bij sportaccommodatie de WRZV_hallen, een plaats delict gemaakt. In een van de huizen aan de straat deed de politie onderzoek. 

Tips over deze of een van de andere vier schietpartijen in Zwolle? Stuur een mail naar Caspar van Oirschot (c.voirschot@destentor.nl) of Stefan Keukenkamp (s.keukenkamp@destentor.nl). 

De mogelijke dader is nog voortvluchtig. Rond middernacht was nog niets bekend over de dader(s) bij de politie. Of de schietpartij een gerichte aanslag is, is ook nog onbekend. 

  1. Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavirus met één leerling minder af naar Griekenland en Rome
    PREMIUM

    Gymnasium Celeanum Zwolle reist vanwege coronavi­rus met één leerling minder af naar Grieken­land en Rome

    Ongeveer tachtig leerlingen van het gymnasium Celeanum in Zwolle gaan morgen op studiereis naar Griekenland en Rome. Waar tal van andere middelbare scholen in Nederland vanwege het coronavirus de stekker uit de studiereis trokken, acht rector Frank Dost het verantwoord om de twee studiereizen door te laten gaan. De school liet aan ouders weten de reis pas af te blazen als het Ministerie van Buitenlandse Zaken een negatief reisadvies zou afgeven voor Rome en Griekenland, maar dat reisadvies is momenteel nog niet aan de orde en dus gaat de reis door.

In samenwerking met indebuurt Zwolle