Volledig scherm
PREMIUM
© Frans Paalman

Dodelijk slachtoffer schietpartij is Henk W. uit Zwolle, verdacht van aansturen wapen- en drugsbende

VideoDe 52-jarige Henk W. is het dodelijke slachtoffer van de schietpartij die op oudejaarsavond plaatsvond in de Zwolse wijk Kamperpoort. De Zwollenaar is hoofdverdachte in een omvangrijke wapen- en drugszaak. Met zijn dood is een triest dieptepunt bereikt in een serie schietpartijen die de stad de voorbije maanden teisterden.

,,Mijn vader, mijn vader. Het is mijn vader.” De zoon van Henk W. schreeuwde het dinsdagavond uit in een toegesnelde politiewagen. Rond kwart voor tien, twee uur voordat het nieuwe jaar werd ingeluid, vond een voorbijganger een gewonde man in de Buitengasthuisstraat in de Zwolse wijk Kamperpoort.

Tips over deze of een van de andere vier schietpartijen in Zwolle? Stuur een mail naar Caspar van Oirschot (c.voirschot@destentor.nl) of Stefan Keukenkamp (s.keukenkamp@destentor.nl). 

Één of meerdere nog voortvluchtige dader(s) schoten de 52-jarige Henk W. neer in de buurt van zijn woning in de wijk. Hoe laat die schietpartij precies plaatsvond is nog een mysterie. Mogelijk heeft hij anderhalf uur lang op straat gelegen, omdat volgens de politie mogelijk al rond 20.00 was geschoten. De Zwollenaar overleed ter plaatse aan zijn verwondingen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle