Training in Zwolle voor de Sunrise Walk die van vrijdag op zaterdag 10 - 11 februari in Utrecht wordt gehouden.
Volledig scherm
PREMIUM
Training in Zwolle voor de Sunrise Walk die van vrijdag op zaterdag 10 - 11 februari in Utrecht wordt gehouden. © Frans Paalman

Dodelijke spierziekte ALS treft familie van Jan Willem uit Zwolle: ‘Mijn ouders wisten wat ze te wachten stond’

Drie keer kreeg Zwollenaar Jan Willem Weuring te maken met de dodelijke spier/zenuwziekte ALS in zijn familie. Twee tantes verloor hij eraan, zijn moeder Ina (73) kreeg in 2020 de diagnose. Dat is vrij uitzonderlijk. Bij de pakken neerzitten wil hij niet. Daarom doet hij mee aan de landelijke Sunrise Walk van de stichting ALS, die van vrijdag op zaterdag in Utrecht wordt gehouden.

2 reacties

  • Adri Stevens

    2 maanden geleden
    Ik hoop dat veel mensen dit artikel lezen en zullen begrijpen waarom er tijdens het straatfestival gecollecteerd werd voor ALS. De desbetreffende dame heeft destijds echt dat geld niet in eigen zak gestoken zoals sommigen suggereerden. En wij als Team Hanno Bos gaan op 8 juni met z'n allen de Mont Ventoux en hopen dat er weer veel geld voor de ALS stichting opgehaald te hebben.
  • J.P. Reimink

    2 maanden geleden
    Ik wens jullie heel veel sterkte in dit "traject". Maak het zelf in mijn naaste familie ook mee. Ik vind het hartverscheurend. Hoop dat er gauw goede ontwikkelingen zijn, zeker in deze erfelijke vorm waarin een hele familie slachtoffer is. Van de 6 kinderen hebben ze alle zes het gen. Verschrikkelijk hoe dit met elkaar het leven bepaalt.