Doepark de Nooterhof
Volledig scherm
PREMIUM
Doepark de Nooterhof © Wilbert Bijzitter

‘Doepark Nooterhof in Zwolle eind volgende week open’

Doepark Nooterhof in Zwolle is vanaf 12 mei weer open voor het publiek. Inclusief theehuis Earthship. Dat is in elk geval het streven van wethouder William Dogger. De gemeente onderhandelt nog altijd met Landstede en SWZ over de koop van het theehuis, maar er is een tijdelijke oplossing gevonden. Op 12 mei organiseert Milieuraad Zwolle het Voorzomerfeest in het park. Dat was al gepland en zou ‘hoe dan ook doorgaan’.

Onderwijsorganisatie Landstede beheerde jarenlang het park en het theehuis, maar kondigde vorig jaar aan daarmee te stoppen om zich te focussen op het onderwijs. Sindsdien is de gemeente Zwolle op zoek naar een nieuwe exploitant voor het park. Zwolle wil het geheel uitbesteden, maar Landstede en woningstichting SWZ zijn samen nog eigenaar van het markante Earthship bij het park. Onderhandelingen om dat theehuis aan de gemeente  te verkopen verlopen stroef.

  1. LIVE | Corona in de regio: Gigantisch paasei voor ‘helden in de zorg’ en artsen waarschuwen wielrenners

    LIVE | Corona in de regio: Gigantisch paasei voor ‘helden in de zorg’ en artsen waarschu­wen wielren­ners

    Oost-Nederland zit nu bijna een maand in de coronacrisis. We zien tal van mooie initiatieven, zoals particulieren die massaal mondkapjes maken en hele straten die meedoen aan de berenjacht voor kinderen. Maar intussen is er elke dag ook weer verdriet en bezorgdheid om mensen die ziek worden of overlijden. Mis vandaag niets over de corona-ontwikkelingen in ons regionale liveblog.

In samenwerking met indebuurt Zwolle