Dolf.
Volledig scherm
PREMIUM
Dolf. © Rob Voss

Dolf uit Zwolle ging gebukt onder huiselijk geweld van zijn vriendin: op die ene dag veranderde alles

Wanneer Dolf Marjolein ontmoet op een feestje, slaat de vonk gelijk over. Al snel trekt ze bij hem in. Maar dan slaat de sfeer om. Marjolein spuugt in zijn gezicht, slaat en schopt op hem in. Hij is lang niet de enige die slachtoffer is van dit type huiselijk geweld: in 40 procent van de gevallen is er sprake van mannenmishandeling. 

3 reacties

 • Jeroen Oosterlaar

  1 jaar geleden
  M.G. Blom als je iets verder zoekt zul je erachter komen dat dit veel meer voorkomt dan je zou willen geloven. Daarnaast wordt er ook nog eens om gelachen, zoek maar eens op the Jeremy Kyle show / Domestic Violence. Of het verhaal van Ian Mcnicholl. Nog niet te spreken over de zee aan valse beschuldigingen waarbij vrouwen maar gewoon geloofd worden zoals het verhaal van Anthony Broadwater, beschuldigd door Alice Sebold die er een bestseller over geschreven heeft etc. etc.
 • Hanhart

  1 jaar geleden
  Doet me denken aan m'n buren vroeger. Vrouw vaak hysterisch en de man had niks in te brengen( behalve 2 inkomens) En als hij dronken was sloeg die de inboedel aan gort. Ze zijn nog steeds bij mekaar... Trieste situatie die vaker voorkomt dan je denkt, vaak begint het al als ze verkering krijgen en de man zijn vrienden moet gaan selecteren van zijn "liefje". Gelukkig heb ik geen nare ervaringen in m'n relaties gehad, ben nu weduwnaar maar kijk met een goed gevoel terug...
 • M.G. Blom

  1 jaar geleden
  Ik wist dat het bestond, maar hoe, wat en waarom, dáár had ik geen idee van of beeld bij. Nu wel, dankzij het verhaal van 'Dolf'. Dank daar voor. Fijn dat hij zijn leven weer op de rit heeft. En dapper dat hij zijn ervaringen hoe slecht ook toch goed gebruikt, zoals door dit te delen met 'de wereld'.