Politieauto’s reden de Audi A3 klem op de Reggelaan in Zwolle. Gerrit van der H. had de huurauto niet ingeleverd en sloeg op de vlucht. Een dollemansrit volgde.
Volledig scherm
PREMIUM
Politieauto’s reden de Audi A3 klem op de Reggelaan in Zwolle. Gerrit van der H. had de huurauto niet ingeleverd en sloeg op de vlucht. Een dollemansrit volgde. © Politie Zwolle

Dollemansrit door Zwolle in gestolen splinternieuwe huur-Audi: ‘Fietsers moesten opzij springen’

De vonken spatten onder de auto vandaan, zo hard knalt Gerrit van der H. in juni over drempels in de Zwolse wijk Aa-landen. Achter hem rijden politieauto’s. De Audi is gestolen en de Zwollenaar is op de vlucht. Fietsers moeten springen voor hun leven, tot de auto waarin Van der H. rijdt een lekke band krijgt. De politie rijdt hem klem.

4 reacties

 • wim reins

  2 maanden geleden
  Gerecht weeer een lachetje die kerel lach zich rot voor die lage straf
 • Eric Walch

  2 maanden geleden
  R. Boei. Geheel mee eens. Het is al een schande dat het woord "draaideurcrimineel" bestaat. Lang voor je dat wordt had een celstraf al permanent moeten zijn. Straffen zouden exponentieel moeten stijgen bij opeenvolgende vergrijpen.
 • Ed Noorman

  2 maanden geleden
  Totaal ongeschikt om een rijbewijs te hebben. Levensgevaarlijke rijder. Definitief rijbewijs intrekken.
 • R. Boei

  2 maanden geleden
  Pardon? Wat is dit nou weer voor flauwekul straf; zo iemand is totaal ongeschikt voor deze maatschappij en moet derhalve zo lang mogelijk hier uit gehaald worden. 37 pagina 's strafblad; plak de volgende er maar gewoon aan vast, maakt toch geen reet uit. Als gerechtelijke macht moet je je toch ook dood schamen.