Reizigers tijdens een staking van regionale vervoerders Arriva en Keolis op het station van Zutphen. De vervoerders staken als gevolg van de stukgelopen onderhandelingen over de cao multimodaal vervoer.
Volledig scherm
Reizigers tijdens een staking van regionale vervoerders Arriva en Keolis op het station van Zutphen. De vervoerders staken als gevolg van de stukgelopen onderhandelingen over de cao multimodaal vervoer. © ANP

Donderdag legt deel treinpersoneel Arriva het werk neer

UPDATEMedewerkers in het streekvervoer gaan donderdag al staken. Het gaat in deze regio om treinpersoneel op de lijn Zwolle-Mariënberg. Volgende week zijn er stakingen bij zowel bus als trein in de regio.

5 reacties

 • Rob Veterman

  2 maanden geleden
  Dus er vallen dagelijks treinen uit door te weinig personeel. Dus als je ze meer betaald krijg je meer personeel? Dus dit geld in de zorg, bouw, industrie en zo kan ik wel door gaan. Maar wie gaan al die loonsverhogingen betalen, wij zelf toch uiteindelijk. Want het trein kaartje zal duurder worden. De zorg zal nog duurder worden, en ook zo kan ik wel even door gaan. Uiteindelijk betalen we allemaal zelf die prijs loonsverhogingen. Wat wel de oplossing is geen idee.
 • Robbert Scholten

  2 maanden geleden
  Ik ben op dit moment faliekant tegen staken,de moeilijke tijd waarin we leven heeft wel belangrijkere dingen aan het hoofd,ik heb er geen enkel respect voor,ik vind het zelfs asociaal en egoistisch
 • J Jager

  2 maanden geleden
  Bijna dagelijks vallen er bij Keolis Blauwnet meerdere treinen uit vanwege te weinig personeel. Dat is toch een duidelijk teken dat je je personeel te weinig betaald om voldoende mensen aan te trekken.
 • Paul Lamote

  2 maanden geleden
  Tja, er is niet meer geld en dan kun je staken tot je ons weegt maar meer zal er niet komen.
 • A.P. Scheltinga

  2 maanden geleden
  Ach. De trein reed toch al bijna niet…