Raifa Al-Riz en het politie-onderzoek bij haar woning.
Volledig scherm
PREMIUM
Raifa Al-Riz en het politie-onderzoek bij haar woning. © Nizar Haji - de Stentor

Dood gevonden beroemdheid in Zwolse flat speelde ook in Nederlandse films: wie was Raifa Al-Riz?

videoWie was Raifa Al-Riz? De 53-jarige Syrische actrice kwam maandag in Zwolle onder verdachte omstandigheden om het leven. Vrienden en vakgenoten in Nederland en Syrië kunnen het nog nauwelijks geloven. Al-Riz speelde de afgelopen jaren nog in Nederlandse films en tv-series. Volgend jaar zou ze, met Nederlands paspoort op zak, schitteren in een nieuwe theatervoorstelling. ,,Eindelijk zouden we samen spelen. Daar keek ze zo naar uit’’, zegt collega Dewi Reijs.

0 reacties

 1. Omgebrachte vrouw in Zwolle is Syrische tv- en theateractrice Raifa, landgenoten rouwen, verdachte blijft in de cel
  PREMIUM
  update

  Omgebrach­te vrouw in Zwolle is Syrische tv- en theaterac­tri­ce Raifa, landgeno­ten rouwen, verdachte blijft in de cel

  De 53-jarige vrouw die maandag in Zwolle onder verdachte omstandigheden is overleden, is de Syrische actrice Raifa Al-Riz. Dat bevestigt haar broer donderdag aan NRC. Kenners en fans betreuren haar dood en Arabische media schrijven over de ‘moord onder mysterieuze omstandigheden’. Buren van de vrouw in Zwolle bevestigen dat het om Al-Riz gaat. Verdachte Wael D. (33) blijft nog twee weken in de cel.
 2. Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoegde suiker kan wel 99 suikerklontjes schelen
  PREMIUM

  Hoeveel zoet eet jij? Een week geen toegevoeg­de suiker kan wel 99 suiker­klont­jes schelen

  In koekjes, chocolade en frisdrank, maar ook in pastasaus: toegevoegde suiker zit in meer producten dan je zou verwachten. Zo eten we onbewust (veel) meer suiker dan we zelf inschatten. Met de Nationale Suiker Challenge (5 t/m 11 juni) daagt het Diabetes Fonds alle Nederlanders uit om een week lang geen toegevoegde suikers te eten. Hoe pak je dat aan, en hoe houd je dat als echte zoetekauw vol?