Raifa Al-Riz en het politie-onderzoek bij haar woning.
Volledig scherm
PREMIUM
Raifa Al-Riz en het politie-onderzoek bij haar woning. © Nizar Haji - de Stentor

Dood gevonden beroemdheid in Zwolse flat speelde ook in Nederlandse films: wie was Raifa Al-Riz?

videoWie was Raifa Al-Riz? De 53-jarige Syrische actrice kwam maandag in Zwolle onder verdachte omstandigheden om het leven. Vrienden en vakgenoten in Nederland en Syrië kunnen het nog nauwelijks geloven. Al-Riz speelde de afgelopen jaren nog in Nederlandse films en tv-series. Volgend jaar zou ze, met Nederlands paspoort op zak, schitteren in een nieuwe theatervoorstelling. ,,Eindelijk zouden we samen spelen. Daar keek ze zo naar uit’’, zegt collega Dewi Reijs.

0 reacties

 1. Omgebrachte vrouw in Zwolle is Syrische tv- en theateractrice Raifa, landgenoten rouwen, verdachte blijft in de cel
  PREMIUM
  update

  Omgebrach­te vrouw in Zwolle is Syrische tv- en theaterac­tri­ce Raifa, landgeno­ten rouwen, verdachte blijft in de cel

  De 53-jarige vrouw die maandag in Zwolle onder verdachte omstandigheden is overleden, is de Syrische actrice Raifa Al-Riz. Dat bevestigt haar broer donderdag aan NRC. Kenners en fans betreuren haar dood en Arabische media schrijven over de ‘moord onder mysterieuze omstandigheden’. Buren van de vrouw in Zwolle bevestigen dat het om Al-Riz gaat. Verdachte Wael D. (33) blijft nog twee weken in de cel.
 2. Dalfsenaar weet er niets meer van dat hij in Zwolle frontaal op fietser botst, die zwaargewond raakt: ‘Vier uur van de film kwijt’
  PREMIUM

  Dalfsenaar weet er niets meer van dat hij in Zwolle frontaal op fietser botst, die zwaarge­wond raakt: ‘Vier uur van de film kwijt’

  Het ene moment lag hij nog met griep op de bank in zijn huis in Dalfsen, het volgende moment in het ziekenhuis in Zwolle, waar hij hoorde dat hij bij een ongeluk betrokken was geraakt. Hij kwam op de Wipstrikkerallee met zijn snorfiets frontaal in botsing met een fietsster, die daarbij zwaargewond raakte. De 49-jarige J.W. beweert voor de rechtbank in Zwolle dat hij vier uur van ‘de film’ van die dag kwijt is.