Volledig scherm
Nepvuurwapen © Politie Zwolle

Drie aanhoudingen in Zwolle voor (nep-)wapenbezit

Drie Zwollenaren, twee minderjarigen en één meerderjarige man, zijn gistermiddag aangehouden voor (nep-)wapenbezit in Holtenbroek in Zwolle. Dat melden de wijkagenten Mark Hulleman en Berthold Snippe op Twitter.

Nadat er een melding binnen kwam dat er drie personen waren gezien met een vuurwapen in de Zwolse wijk Holtenbroek, ging de politie daar met meerdere eenheden poolshoogte nemen. De personen én het vuurwapen werden inderdaad aangetroffen, waarna het drietal door meerdere agenten werd aangehouden, melden de wijkagenten.

Na onderzoek bleek het om een vuurwapen te gaan dat ‘voor bedreiging of afdreiging geschikt is’. Geen echt wapen maar dus wel geschikt om mee te bedreigen. Het is niet duidelijk of de personen nog vast zitten en of die al dan niet op de kermis een nepwapen hadden gewonnen. ‘Over het onderzoek kan ik verder geen informatie geven', meldt de agent via twitter desgevraagd.

Goede les

Het is daardoor ook niet duidelijk of de ‘goede les’ waar hij over spreekt een reprimande, proces verbaal of mogelijke vervolging inhoudt. Volgens de wijkagent is de goede les ‘dat je ook voorwerpen die op een echt wapen lijken niet in je bezit moet hebben. Hiervoor word je aangehouden en het kan leiden tot gevaarlijke situaties'. 

In samenwerking met indebuurt Zwolle