Volledig scherm

Drie dagen kruipen voor twee waterputten

ZWOLLE - Met zijn kruipactie heeft Marc van der Vegte (31) rond de duizend euro opgehaald. Vijftien uur kruipen door de binnenstad heeft de nodige aandacht opgeleverd.

Met het geld wil hij in de zomer twee waterputten bouwen in Afrika om kindersterfte tegen te gaan. Marc van der Vegte was vastberaden om de dagen voor kerst aandacht te vragen voor zijn stichting Share 4 Life.

In een zwart bodysuit, die ook zijn gezicht bedekt, kroop hij vandaag voor de laatste keer door de straten van de Zwolse binnenstad. Een karretje achter hem duidde op het doel van zijn actie. "De eerste dag was het zwaarste", vertelt hij. "Niet alleen fysiek, maar ook wat betreft reacties. Veel mensen wilden toen weten wat ik deed. " Uiteindelijk kroop hij met stootkussentjes aan zijn polsen om het ergste leed te verzachten.

De zestig kilometer die hij zich ten doel had gesteld, zijn er uiteindelijk twintig geworden. "Maar dat was ook niet het belangrijkste. Ik wilde vooral aandacht het doel van mijn stichting."

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Zwolle