Park Eekhout in Zwolle.
Volledig scherm
Park Eekhout in Zwolle. © Google Streetview

Drie jongens in park Zwolle beroofd van telefoons, horloges en kleding

In Park Eekhout nabij het centrum van Zwolle zijn vrijdagavond rond 22.45 uur drie jongens op brutale wijze beroofd van hun bezittingen. De jongens werden bedreigd met een mes en gedwongen om hun bezittingen af te staan. Er zijn onder meer horloges, telefoons en kleding gestolen.

Een groepje van zes jongens van ongeveer dezelfde leeftijd heeft de straatroof gepleegd. De daders liepen na hun daad weg in de richting van de Roopoort en het station.

Donker

In Park Eekhout is weinig verlichting. Er is geen duidelijk signalement. Een deel van de daders had een lengte van rond de 1.80 meter. Enkele daders hadden een fiets bij zich. De politie is op zoek naar getuigen die rond dat tijdstip een groep jongens heeft gezien in het park of in de omgeving ervan.

Eerdere incidenten

Eerder dit jaar was er ook al een incident in een Zwols park. Een 51-jarige man bedreigde toen een groepje mensen in Park de Wezenlanden. Hij gebruikte daarbij messen. In oktober vorig jaar was er ook al een incident in datzelfde park. Drie jonge mannen werden toen bruut belaagd door zes jongens. Onder bedreiging van een mes moesten ze tassen afgeven, met daarin twee portemonnees en een telefoon. De beroving leidde indertijd tot veel verontwaardiging.  Onder meer omdat er, net als bij deze beroving, weinig verlichting brandde in het park. Inmiddels is besloten om in Park de Wezenlanden de looproute vanaf de parkeerplaats van het provinciehuis naar parkpaviljoen de Wezenlanden te voorzien van verlichting

In samenwerking met indebuurt Zwolle