De kat had evenwichtsproblemen en spiertrillingen. Na een behandeling in dierenkliniek Schellerlanden gaat het weer beter met het dier.
Volledig scherm
PREMIUM
De kat had evenwichtsproblemen en spiertrillingen. Na een behandeling in dierenkliniek Schellerlanden gaat het weer beter met het dier. © Dierenambulance Zwolle

Drie katten stuiptrekken vermoedelijk door vergiftigde kaas in Zwolle: ‘Alsof ze onder stroom staan’

Drie katten met vergiftigingsverschijnselen werden op één dag binnengebracht bij Dierenkliniek Schellerlanden in Zwolle. De dieren kwamen uit dezelfde buurt in Zwolle-Noord en braakten alle drie stukjes kaas uit. ,,In deze situatie spreek je niet meer van toeval.’’

9 reacties

 • Yvonne Veld

  3 weken geleden
  B. Veerman: Praat ik het ergens goed dag iemand katten vergiftigd? Even goed begrijpend lezen en interpreteren. Ik zeg alleen maar dat ik wel snap dat mensen andermans katten flink zat kunnen zijn; als het irritatielevel maar hoog genoeg is kan iemand die niet helemaal spoort idd. overgaan tot zulke acties. Al die krijsende en gillende kinderen van tegenwoordig mogen van mij idd. ook aan banden gelegd worden.
 • B. Veerman

  3 weken geleden
  @hetebrij, je mag volgens Europese regelgeving niets doen waar beschermde planten en dieren last van zouden kunnen hebben. Dit zou dus om alles van het autorijden, grasmaaien tot je kat los laten lopen en het vliegtuig pakken kunnen zijn. "Je kat mag niet naar buiten" levert alleen lekker veel aandacht voor de onderzoekers en veel clicks voor de media, maar het is dus eigenlijk nergens op gebaseerd.
 • E. Hetebrij

  3 weken geleden
  @ Veerman, ik haal dit gewoon uit een (meestal) zeer goed geïnformeerde dagblad (najaar 2020). dus waarom zou het onzin zijn en de analogie met een auto begrijp ik niet.
 • mannita sierink

  3 weken geleden
  hier word ik stil van,wat voor soort mensen doen dit?? waarom laat je een dier zo lijden? ik denk dat er betere wetten moeten komen zodat kattenliefhebbers leren hun dieren binnen te houden allerlei kistjes aan de muur timmeren met looppaden,in de tuin of op het balkon een uitloop maken zodat ze toch naar buiten kunnen,maar niets kunnen doodmaken! maar gif???? sorry dan is er heel wat mis in je hersenpan! en ik zou zeggen ga naar een psychiater! je blijft met je......! van dieren af!
 • B. Veerman

  3 weken geleden
  @hetebrij, dat is onzin uit een volledig uit de context getrokken verkeerde interpretatie van de Europese regelgeving. Volgens deze interpretatie zou bijv. het rijden met een auto namelijk ook verboden zijn. @Yvonne, ik stoor mij vaak aan buitenspelende kinderen, moet ik die dan ook maar gaan vergiftigen?
 1. Justitie wil geld zien van vermeende leiders drugslab-bende uit Deventer en Zwolle
  PREMIUM

  Justitie wil geld zien van vermeende leiders drugslab-ben­de uit Deventer en Zwolle

  De drie vermeende leiders van een drugslab-bende die opereerde in Oost- en Noord- Nederland moeten hun criminele winsten terugbetalen, als het aan justitie ligt. Het gaat om Tonie M. (34) uit Deventer, Danny H. (33) uit Zwolle en Frank S. (32) uit Rheden. Zij zouden de kopstukken zijn van een groep van dertien mannen die zich bezighielden met de productie van amfetamine of de voorbereiding daarvan in Deventer, Didam, Borculo, Ede en het Groningse Wildervank.