Volledig scherm
PREMIUM
De winkeliersvereniging is tevreden over de koopzondag. © Frans Paalman

Drie maanden koopzondag in Zwolle: meer omzet, maar op zaterdag is het rustiger

De wekelijkse koopzondag in Zwolle bestaat drie maanden. Nog lang niet alle winkels doen mee, maar de winkeliers die wél hun deuren openen zijn tevreden. „We hebben een geweldige zomer gehad”, zegt Gerard van Dooremolen, voorzitter van winkeliersvereniging CityCentrum. 

„Het is veel drukker geweest in Zwolle dan we ooit gedacht hadden. Oorzaak was waarschijnlijk het lekkere weer in combinatie met de zondagsopenstelling”, zegt Gerard van Dooremolen tevreden. „De winkeliers die ik spreek zeggen dat het een additionele verbetering van hun inkomen is. Dus geen verplaatsing, maar echt een toename.” Over harde cijfers beschikt Van Dooremolen niet. 

  1. Een Zwolse calisthenicspark? Roger Knoops van SportService Zwolle nodigt Collin, Xavier en Tom uit: ‘Samen brengen we Zwolle in beweging’
    PREMIUM

    Een Zwolse calisthe­nic­s­park? Roger Knoops van SportServi­ce Zwolle nodigt Collin, Xavier en Tom uit: ‘Samen brengen we Zwolle in beweging’

    Er is nog steeds geen calisthenicspark in Zwolle. Twee jaar geleden begonnen Tom Gal en Xavier Quispel een petitie voor de bouw van een park en onlangs deed Collin Dunlop in de Stentor nog een poging om de sport onder de Zwolse aandacht te brengen. Waar ontbreekt het aan? In gesprek met Roger Knoops, manager SportService Zwolle.

In samenwerking met indebuurt Zwolle