Drie mensen opgepakt bij protest in Zwolle • Voor nu geen gesprek tussen burgemeester en boeren

met video'sBoeren hebben vandaag tóch geprotesteerd in Zwolle. Er zijn drie mensen opgepakt. De actievoerders trokken van het provinciehuis naar het gemeentehuis. Zij wilden in gesprek met burgemeester Peter Snijders, maar dat gebeurde niet. Morgen is er opnieuw contact tussen de boeren en de burgemeester om te zien of een gesprek mogelijk is.

88 reacties

 • K de Vaart

  4 maanden geleden
  van Faassen: zeker nooit in je bestaansrecht bedreigd geweest zoals veel boeren..zou jou eens moeten overkomen...dan praat je wel anders denk ik zo. Vanachter je toetsenbordje is het makkelijk praten/schrijven
 • Rick Luijten

  4 maanden geleden
  Ik zou wel eens willen zien als ze zonder tractoren kwamen of ze dan nog zo`n grote mond hebben. Hulde aan de politie!!!
 • Erik Biesemaat

  4 maanden geleden
  @ Arend van Faassen, 100% eens. Ik heb over ‘Staphorst’ tig reacties geplaatst. Het komt er op neer dat de meesten hier demonstraties alleen oké vinden als het om boeren gaat en om lieden die KOZP een toegestane demonstratie onmogelijk willen maken. De meesten hier willen (of kunnen) het verschil niet zien.
 • Arend Van Faassen

  4 maanden geleden
  Stentor heeft het over demonstrerende boeren. Dit was geen demonstratie. Niet aangevraagd, niet aangekondigd, etc. Dit was gewoon een provocerende actie. Al diegenen die het nu zo voor die relschoppers opnemen, denk nog even terug aan jullie mening over de kozp.
 • H de Vries

  4 maanden geleden
  @boersma. Voorgaande acties liepen nooit uit op dit soort praktijken? Provinciehuis Groningen, al in 2019 alweer vergeten? Een bergingstank inzetten en wegslepen die trekkers. En de geweldsinstructie van de politie aanpassen.