Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Drie nachtbrakers in kroeg in Zwolle opgepakt omdat ze structureel niet betalen voor drankjes

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag drie verdachten opgepakt die structureel niet betaalden voor hun drankjes. Het drietal is uit een café in de binnenstad in Zwolle gehaald en ingesloten op het politiebureau.

,,De verdachten hadden alcohol gedronken bij een café en betaalden uiteindelijk niks’’, laat wijkagent Berthold Snippe weten. Snippe spreekt daarbij over flessentrekkerij. Iemand die zich schuldig maakt een flessentrekkerij maakt er een gewoonte van om dingen te kopen zonder hier voor te betalen. ,,Structureel’’, aldus de wijkagent.

Het onderzoek naar het drietal gaat dit weekend verder. Snippe wil niet vertellen in welke kroeg het drietal is opgepakt. Wel laat hij weten dat het bij een café in de binnenstad van Zwolle was. 

  1. Waarom Zwolle 450 jaar moest wachten op de Willemsvaart
    video's & tijdlijn

    Waarom Zwolle 450 jaar moest wachten op de Willems­vaart

    Een kanaal graven van de Zwolse stadsgracht naar de IJssel. Hoe moeilijk kan het zijn? Nou, héél moeilijk, ontdekte historicus Jos Mooijweer toen hij in de geschiedenis van de Willemsvaart dook. Hij ontdekte dat de aanleg keer op keer stokte door pech en tegenslagen, maar vooral door buurgemeente Kampen die Zwolle de vaarverbinding niet gunde. Zo kwam het dat Zwolle 450 jaar moest wachten op de Willemsvaart.

In samenwerking met indebuurt Zwolle