Driekwart geeft privacy op en installeert direct corona-app op mobiel: ‘Levens redden is belangrijker dan privacy’

onderzoekEen overgrote meerderheid vindt het geen enkel probleem om een privacygevoelige app op hun mobiele telefoon te gebruiken als dat helpt om het coronavirus te bestrijden. Ruim driekwart is bereid om de app direct op zijn mobiel te installeren als het kabinet dat vraagt.

Dat blijkt uit een enquête op de site van de Stentor die door bijna vijfduizend mensen is ingevuld. Het kabinet wil verspreiding van het coronavirus monitoren via een app. Je mobiel houdt bij welke andere telefoons hij de afgelopen weken heeft ‘ontmoet’. Wie besmet raakt, geeft dat aan in de app, zodat alle personen met wie de mobiel contact heeft gemaakt een bericht ontvangen. Zo kun je op tijd in quarantaine of contact opnemen met de GGD.

  1. Beste vriend geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’
    PREMIUM
    video & audio

    Beste vriend geliqui­deer­de Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’

    ,,Daar stonden ze Henk op te wachten. Bij de speedboot. Mensen die je koud willen maken hebben alle geduld van de wereld.” Regelmatig schrikt Zwollenaar Mario Roodveldt (64) ’s nachts zwetend wakker. Zijn beste kameraad Henk ‘Oortje’ Wolters werd op oudejaarsavond doorzeefd met meer dan twintig kogels. Aan het begin van zijn strafzaak, waarin Wolters hoofdverdachte was, doet hij voor het eerst zijn verhaal.

In samenwerking met indebuurt Zwolle