Archiefbeeld ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Archiefbeeld ter illustratie. © ANP

Dringende oproep: 'Ouders moeten melden wanneer kind niet is gevaccineerd'

Ouders die hun kroost bij een kinderdagverblijf willen onderbrengen, moeten verplicht worden te melden of hun kind is gevaccineerd tegen gevaarlijke ziektes.

Dat vindt Boink, belangenvereniging van ouders in de kinderopvang. Het aantal niet gevaccineerde kinderen neemt inmiddels gevaarlijke vormen aan, zegt het Instituut voor Verantwoord Medicijngebruik.

  1. Tomy (40) overleed na hardhandige aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’
    PREMIUM
    VIDEO

    Tomy (40) overleed na hardhandi­ge aanhouding in Zwolle, zijn broer reageert geschokt: ‘Wat George Floyd is overkomen is heel herkenbaar’

    Hij schreeuwt. Vijf mannen zitten op hem, een agent zet een knie in zijn rug, een ander duwt zijn schoen op zijn hoofd. Kort na de hardhandige aanhouding in Zwolle overlijdt Tomy Holten (40). Zijn broer voelt herkenning tijdens de massale protesten tegen racistisch politiegeweld de afgelopen week. De rijksrecherche onderzoekt of er disproportioneel veel geweld is gebruikt bij de aanhouding en of dat leidde tot zijn dood.

In samenwerking met indebuurt Zwolle