Volledig scherm
Het logo van de politie op een uniform. © anp

Dronken man valt politieagent aan in Zwolle

De Zwolse politie heeft vrijdagavond een dronken overlastgevende man aangehouden. Terwijl hij na een bekeuring door de politie naar huis werd gebracht, sloeg hij één van de agenten op zijn oor.

De man lag ladderzat op straat en dat leidde tot bezorgdheid omstanders, die de politie waarschuwden. Agenten vroegen de man bij aankomst om een identiteitsbewijs, maar dat weigerde hij te laten zien. Het leverde hem een bekeuring op. Om de overlast te beëindigen bracht de politie de man naar huis, ,,Hij kon zijn bedje al ruiken, maar vond het nodig om ineens één van de collega's te slaan‘’, aldus de politie.

Eén van de agenten werd voor het huis van de man pijnlijk op zijn oor geraakt, waarop de dronkaard werd aangehouden. Ook er werd aangifte gedaan. Het plegen van een geweldsdelict onder invloed kan worden aangemerkt als een straf verzwarende omstandigheid, aldus de politie. 

  1. Straatfestival Zwolle gebukt onder geluidsregels: Zanger moet publiek tot stilte manen
    PREMIUM

    Straatfes­ti­val Zwolle gebukt onder geluidsre­gels: Zanger moet publiek tot stilte manen

    De afspraken over geluidsniveaus moeten onder de loep worden genomen, anders is het maar de vraag of het Straatfestival in Zwolle volgend jaar de Nieuwe Markt weer aandoet. Die noodkreet slaken betrokkenen bij het podium van afgelopen vrijdag. Na herhaaldelijke waarschuwingen over de decibellen moest de zanger van Juffrouw Jannie het publiek zelfs manen niet mee te zingen. ,,Volgens mij gaat er iets niet goed met de geluidsmetingen’’, zegt geluidsman Marco Ruiter. ,,Op deze manier doe ik volgend jaar niet meer mee.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle