Volledig scherm
Het logo van de politie op een uniform. © anp

Dronken man valt politieagent aan in Zwolle

De Zwolse politie heeft vrijdagavond een dronken overlastgevende man aangehouden. Terwijl hij na een bekeuring door de politie naar huis werd gebracht, sloeg hij één van de agenten op zijn oor.

De man lag ladderzat op straat en dat leidde tot bezorgdheid omstanders, die de politie waarschuwden. Agenten vroegen de man bij aankomst om een identiteitsbewijs, maar dat weigerde hij te laten zien. Het leverde hem een bekeuring op. Om de overlast te beëindigen bracht de politie de man naar huis, ,,Hij kon zijn bedje al ruiken, maar vond het nodig om ineens één van de collega's te slaan‘’, aldus de politie.

Eén van de agenten werd voor het huis van de man pijnlijk op zijn oor geraakt, waarop de dronkaard werd aangehouden. Ook er werd aangifte gedaan. Het plegen van een geweldsdelict onder invloed kan worden aangemerkt als een straf verzwarende omstandigheid, aldus de politie. 

  1. Hofnaaisters Margriet en Nel kleden Prins Carnaval in Zwolle... zonder te weten wie het is
    PREMIUM

    Hofnaai­sters Margriet en Nel kleden Prins Carnaval in Zwolle... zonder te weten wie het is

    Jaar in jaar uit vermaken twee Zwolse dames het pak voor de nieuwe Prins Carnaval. Zonder dat ze weten wie het is. De maten krijgen ze door en dan is het de kunst om het prinsenpak van de huidige hoogheid aan te passen aan het postuur van de nieuwe. Margriet Velthuis (74) en Nel Oterdoom (50) zijn de hofnaaisters van carnavalsvereniging de Eileuvers in Zwolle. ,,Noem ons maar coupeuses. Anders krijgen mensen van die gekke associaties.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle