Emin Y. zat in het witte busje toen hij in oktober 2019 werd beschoten aan de Bachlaan in Holtenbroek. Hij schoot zelf terug en zit daar sinds juni voor in de cel.
Volledig scherm
Emin Y. zat in het witte busje toen hij in oktober 2019 werd beschoten aan de Bachlaan in Holtenbroek. Hij schoot zelf terug en zit daar sinds juni voor in de cel. © News United / Stefan Verkerk

Drugsoorlog Zwolle: koeriersbusjes verdachte om de haverklap aangehouden, eigenaar blijft in de cel

updateDrugsverdachten Emin Y. (27) en Ali Z. (29) uit Zwolle blijven zeker tot februari in de cel. Ze worden door justitie gezien als kopstukken achter de Abu- en Omar-drugslijnen en spelen een hoofdrol in de Zwolse drugsoorlog. Hun advocaten bepleitten dinsdag voorlopige vrijlating, onder andere omdat het koeriersbedrijf van Y. om zijn aanwezigheid vraagt.

 1. Mantelzorger: als die avondklok-vrijbrief maar geen monstertje blijkt
  PREMIUM
  video

  Mantelzor­ger: als die avond­klok-vrij­brief maar geen monstertje blijkt

  Mantelzorgers mogen straks als de corona-avondklok ingaat van het kabinet toch op pad om noodzakelijke zorg te verlenen aan naasten. Daar zijn de mantelzorgers en hun organisaties voorzichtig opgelucht over. Al is er wel nog wat onzekerheid over de verklaring die ze zelf moeten regelen en bij zich moeten dragen. ,,Als dat formulier maar geen administratief monstertje blijkt. Of dat een boa toch moeilijk gaat doen.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle

 1. Wilders en Rutte botsen om avondklok

  Wilders en Rutte botsen om avondklok

 2. Samenvatting: VVV-Venlo - Go Ahead Eagles
  PREMIUM
  Play
  VIDEO

  Samenvat­ting: VVV-Venlo - Go Ahead Eagles

  21 januari