Volledig scherm
Sinterklaas bij de intocht vorig jaar. Zaterdag komt hij weer aan in de Zwolse binnenstad, een week later volgen intochten in zes wijken. © Frans Paalman

Druk programma voor Sinterklaas: de intochten in Zwolle

Uiteraard per boot komt Sinterklaas zaterdag aan op het Rodetorenplein in de Zwolse binnenstad. Tussen 14.00 en 17.00 uur komt de goedheiligman aan, trekt hij in een parade door de binnenstad en is hij bij het eindfeest in de Grote Kerk. Een druk programma, maar volgende week zal de goedheiligman nog meer energie moeten hebben.

Op zaterdag 23 november volgen nog zes intochten in de wijken. In winkelcentrum Zwolle-Zuid vanaf 09.30 tot 11.45 uur, waarna Sinterklaas exact op dat laatste tijdstip ook op station Stadshagen aankomt. Tussendoor, om 10.30 uur, doet de gulle gever ook al wijkcentrum Weijenbelt in Berkum aan. ’s Middags is Sinterklaas in Assendorp op het Assendorperplein, in De Bolder in de Aalanden en in het dorpshuis van Windesheim.

30 november

Een week later verdeelt de Spanjaard zijn krachten over Westenholte en Holtenbroek. Op beide plekken zal hij om 13.30 uur aankomen. In de eerstgenoemde wijk is dat in Het Anker, in Holtenbroek meert hij aan in de Prinses Margriethaven, om onder muzikale begeleiding van zijn pieten af te reizen naar een kinderfeest in het wijkcentrum.

In samenwerking met indebuurt Zwolle