Volledig scherm
© ANP

Drukke ochtendspits in de regio: flinke vertraging door meerdere ongelukken

De toch al drukke ochtendspits in de regio heeft opnieuw te maken gekregen met een ongeluk. Nadat het eerder vanochtend al mis ging op de A28 bij Putten en de A50 bij Apeldoorn, volgde aan het eind van de spits nog een kettingbotsing op de A28 bij Elspeet.

Bij het laatste ongeluk, dat even na 08.00 uur gebeurde op de snelweg van Zwolle richting Amersfoort, waren vijf auto's betrokken. De linkerrijstrook werd afgesloten en dat veroorzaakte al snel zo'n 10 kilometer file. Weggebruikers moesten rekening houden met zo'n 50 minuten vertraging.

Lees verder onder de tweets.

Drukke spits

De problemen bij Elspeet maken deel uit van een pittige ochtendspits deze maandag. Die begon in deze regio met een kettingbotsing op de A28 van Zwolle naar Amersfoort, ter hoogte van Putten. Daarbij raakte één persoon gewond en moesten drie auto's worden weggesleept. 

Kort daarop ging het mis op de A50 van Zwolle naar Apeldoorn. Wat er precies gebeurde is nog onduidelijk, maar het ongeval bij de afrit Apeldoorn-Noord veroorzaakte een behoorlijke file. Rond 07.00 uur stond het over 13 kilometer vast, de vertraging bedroeg volgens de ANWB zo'n 75 minuten.

Lees verder onder de foto.

Volledig scherm
Vier auto's waren betrokken bij de aanrijding op de A28 bij Putten. © Damian Ruitenga / News United

Rest van Nederland

Ook in andere delen van het land ontstonden grote problemen in het verkeer. Zo was er volgens de ANWB op de A9 bij Uitgeest (vanuit Alkmaar) sprake van maar liefst 3,5 uur vertraging. Een gestrande vrachtwagen op de A12 bij Arnhem hield vanaf 07.00 uur het verkeer richting Ede en Utrecht, vanuit Zevenaar en de Achterhoek, een klein uur op, meldt Rijkswaterstaat.

Bij Geldrop was de A67 vanuit Venlo helemaal dicht en op de A2 van Eindhoven richting Maastricht was de vertraging ruim een uur. De A12 richting Den Haag was bovendien enige tijd helemaal dicht tussen Zoetermeer en Nootdorp door een brandende auto. Op de A7 richting Zaandam lag bij afrit Avenhoorn een kerstboom op de weg die voor file zorgde.

De ANWB meldt dat er op het hoogtepunt van de ochtendspits sprake was van zo'n 760 kilometer file.

In samenwerking met indebuurt Zwolle