De muizenplaag is volgens betrokkenen erger dan andere jaren.
Volledig scherm
PREMIUM
De muizenplaag is volgens betrokkenen erger dan andere jaren. © AD

Drukte bij ongediertebestrijders door muizenplaag: ‘Ik hou mijn hart vast’

Muizen rukken op. Ongediertebestrijders in de regio zeggen drukker te zijn met het bestrijden van de huismuis en veel boeren hebben last van veldmuizen. ,,Dit kan rampzalige gevolgen hebben”, zegt Bastiaan Meerburg, directeur van het Kennis- en Adviescentrum Dierplagen (KAD).

,,Het is een erg goed muizenjaar”, vertelt KAD-directeur Meerburg. Vanaf september merkt hij al dat boeren veel meer last hebben van veldmuizen. ,,Mensen zien een kat waarschijnlijk vaker met een muis thuiskomen, maar voor boeren zijn de gevolgen groot. Muizen kunnen de wortels van gras opeten. Ik ben recent bij een bedrijf geweest waar een heel perceel niet goed gebruikt kon worden doordat het vernield was. De schade voor melkveehouders is dan al snel 50.000 euro.”

  1. Zwolse Dierenvoedselbank wordt overspoeld door aanvragen en zet gratis voer neer: ‘We doen dit in goed vertrouwen’

    Zwolse Dierenvoed­sel­bank wordt overspoeld door aanvragen en zet gratis voer neer: ‘We doen dit in goed vertrouwen’

    De Zwolse Dierenvoedselbank wordt overspoeld met nieuwe aanvragen sinds de coronacrisis is uitgebroken. Tegelijkertijd kan de stichting het voer voor honden, katten en andere huisdieren niet meer op de gebruikelijke manier verspreiden. De tijdelijke noodoplossing: twee plekken in Zwolle waar dagelijks kratten vol voer neergezet worden, waar iedereen gebruik van kan maken.

In samenwerking met indebuurt Zwolle