De actie bij Domino's Pizza Zwolle aan de Diezerkade loopt als een trein, met alle gevolgen van dien.
Volledig scherm
De actie bij Domino's Pizza Zwolle aan de Diezerkade loopt als een trein, met alle gevolgen van dien. © Pedro Sluiter Foto

Drukte bij pizzeriaketen Domino's zorgt voor overlast

Een pizza voor drie euro, wie wil dat nou niet? Rijen dik staat het voor de Domino's Pizza in Zwolle. Blije gezichten komen de winkel uit met hun pizza. Er zit ook een keerzijde aan.

Buiten Domino's Pizza aan de Diezerkade staat Anne Werink te wachten op haar pizza. Wie voor vier uur in de middag komt, ontvangt een mediumpizza met voordeel. ,,Vriendinnen zijn binnen voor ons allemaal aan het halen. We wachten nu ongeveer een kwartiertje, het is heel druk binnen."

Ook vriendin Suzan Smid heeft een pizza besteld. ,,Dit is de eerste keer dat we hier komen. We zagen de actie en kwamen er op af. Hier in de buurt zit onze school. Er zijn al veel mensen van onze school geweest, want in de aula lagen al een hoop pizzadozen." Ondertussen stromen de klanten binnen. Buurtbewoonster Jennifer komt net uit de winkel en is kritisch. ,,Schandalig hoe die scholieren zijn. Ze bestellen op school pizza en komen hier dan wachten. Soms duurt het te lang voor ze en gaan ze weg. De pizzabakkers blijven dan met die pizza's zitten."

Quote

In de aula lagen al een hoop pizza dozen

Suzan Smid

Troep

Zwollenaar Anneke van der Hoek is niet te spreken over de troep die de pizzadozen tot gevolg hebben. Ze doet haar beklag op Twitter en roept afvalverwerker ROVA op tot actie. ,,Graag de prullenbak aan de Vrijheid vandaag nog legen. De actie van de Domino's Pizza is namelijk erg populair. De jeugd kan het afval niet meer kwijt", twittert van der Hoek. Op de bijbehorende foto is een volle prullenbak te zien met op de grond allemaal pizzadozen.

De ROVA is op de hoogte van de overlast. ,,Wij hebben deze week in totaal twee meldingen gehad, namelijk op de woensdag en donderdag. Het ging wel om dezelfde locatie", zegt Mark de Weerd, persvoorlichter van de ROVA.

,,Het is de hele week al ontzettend druk", zegt Patrique Wanders, medewerker van de Domino's Pizza. ,,Er komen vooral heel veel scholieren op af."

Deventer

Niet alleen in Zwolle liggen de pizzadozen op de grond. Ook in Deventer zorgt de actie voor veel rotzooi. ,,2 pizza's voor de prijs van 1, 2 keer zoveel rotzooi'', wordt er op Facebook geplaatst. ,,Toezicht Deventer aangesproken, die doen er niets mee. Maandag komen ze pas opruimen.''

Zondag is de laatste dag van de Stuntweek.

In samenwerking met indebuurt Zwolle