De Milligerplas in Zwolle trok donderdag veel bezoekers. Volgens burgemeester Peter Snijders bleef de drukte binnen de perken en was afsluiten net niet nodig. Hij wil bezoekersstromen in de toekomst gerichter gaan sturen.
Volledig scherm
PREMIUM
De Milligerplas in Zwolle trok donderdag veel bezoekers. Volgens burgemeester Peter Snijders bleef de drukte binnen de perken en was afsluiten net niet nodig. Hij wil bezoekersstromen in de toekomst gerichter gaan sturen. © Frans Paalman

Drukte in regio IJsselland ‘op het randje’, naar boa's wordt goed geluisterd

Gemeentelijke toezichthouders kunnen in deze regio fatsoenlijk hun werk doen. Dat zegt Peter Snijders, burgemeester van Zwolle en voorzitter van Veiligheidsregio IJsselland. ,,De ervaring hier leert ook na Hemelvaartsdag dat mensen aanspreekbaar zijn en de aanwijzingen opvolgen.’’ Snijders trekt wel lering uit de drukke recreatieplassen afgelopen donderdag.

De stranden aan de Wijthmenerplas en Milligerplas in Zwolle, de Zwarte Dennen bij Staphorst en de Oldemeijer in Hardenberg stroomden in de loop van de zomerse Hemelvaartsdag vol. Bij de twee laatstgenoemde zwemvijvers werd besloten om de poorten enige tijd te sluiten. In Zwolle was dat niet nodig, al scheelde het volgens Snijders niet veel.

In samenwerking met indebuurt Zwolle