Politieonderzoek na de fatale schietpartij bij de McDonald's in Zwolle-Noord op 30 maart.
Volledig scherm
PREMIUM
Politieonderzoek na de fatale schietpartij bij de McDonald's in Zwolle-Noord op 30 maart. © ANP

Dubbele moord McDonald’s Zwolle: ‘Geen liquidatie, Veysel Ü. was in paniek’

Moordverdachte Veysel Ü. heeft de dubbele McDonald’s-moord in Zwolle in paniek gepleegd na ‘zware bedreigingen’. Dat heeft de man verklaard bij de politie. Het zou niet om een doelgerichte liquidatie gaan. 

13 reacties

 • E van der Harg

  1 maand geleden
  We zullen hopen dat de rechter de juiste informatie krijgt en de juiste conclusie zal trekken zodat er een passende straf zal worden opgelegd. En ik ben blij dat ik niet op die stoel zit.
 • evert koekkoek

  1 maand geleden
  Veysel was in paniek. Dat zou ik ook zijn wanneer ik bewust twee mensen in een overvolle McDonalds ging neerschieten.
 • arjan kok

  1 maand geleden
  Elly. Moordenaar of hoe je het noemt, wacht eerst de redenen maar af. Soms is het anders dan dat het lijkt. Dat is in het verleden al vaak genoeg gebleken. Zelfs fietsendieven zijn niet veroordeeld voor het terug stelen van hun eigen fiets. Zoals ook de moeders en vaders die hun kinderen gewroken hadden na verkrachting of moord.
 • W. Kloppenburg

  1 maand geleden
  Was hij ook al in paniek toen hij een kennelijk geladen wapen in zijn zak stak ?
 • Yvonne Veld

  1 maand geleden
  Hij had ook weg kunnen gaan i.p.v. naar binnen te gaan bij een snackrestaurant vol met kinderen en ouders, had geen eten/drinken hoeven te bestellen, niet vlak naast de dlachtoffers hoeven plaats te nemen als je zo bang bent. Dan ren je naar je auto en rijdt weg. Op grond van ontoerekeningsvatbaarheid, o.i.d., weg proberen te komen met een gewetenloze dubbele moord?
 1. Nationaal watertekort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’
  PREMIUM

  Nationaal waterte­kort: ‘Je hoeft niet je hele tuin te sproeien om je tuin te redden’

  Door de aanhoudende droogte heeft Nederland officieel een watertekort. We moeten dus zuiniger omgaan met ons drinkwater. Maar we willen niet dat onze tuinplanten bij bosjes neervallen omdat het zo droog is. Toch hoef je niet elke avond met de tuinslang, gieter of sproeier in de weer, zeggen deskundigen. ,,Dan ben je vooral bezig je tuin in leven te houden. Maar dat hoort Moeder Natuur zelf te doen.’’