Volledig scherm
Het Deltion College.

Duits(land) week lang centraal bij Deltion

ZWOLLE - Duitsland en de Duitse taal staan deze week centraal op het Deltion College in Zwolle. Net als vorig jaar houdt de mbo-school een Duitse week met tentoonstellingen, gastsprekers, een Duitse kookwedstijd, een ondernemersbijeenkomst en Duitse lessen van de organisatie Mach mit!.Volgens het Deltion College is het belangrijk dat de leerlingen buiten de landsgrenzen kijken.

Het is goed voor hun ontwikkeling en voor hun kansen op de internationale arbeidsmarkt. Op 18 april vertellen twaalf studenten die stage hebben gelopen over hun ervaringen. Ze zijn afkomstig van verschillende opleidingen, waaronder luchtvaarttechniek, horeca, handel, welzijn en ICT.

Ook is er, op 16 april, een ondernemersbijeenkomst met een lezing van Günter Gülker, plaatsvervangend directeur van de Nederlands-Duitse Handelskamer. Verder verzorgt een Duitse kok een kookwedstrijd voor leerlingen en zijn er diverse films over de Duitse taal te zien in het Deltiontheater. De week wordt afgesloten met een bijeenkomst voor decanen en leraren duits en een popconcert in het Duits van Norman Sinn en zijn band.

De Stentor gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Zwolle