Volledig scherm
PREMIUM
De Energiemarkt trok tientallen geïnteresseerden. © Foto Frans Paalman Zwolle

Duizenden extra banen door klimaatakkoord

Er komen duizenden technische banen bij de komende jaren. Elk gebouw en huis in Nederland moet in 2050 energieneutraal zijn. Een enorme klus. Grote bedrijven in de regio als energiebeheerder Enexis en technisch dienstverlener Unica staan te springen om extra personeel. Ook als zij 55-plus zijn.

Nederland staat aan de vooravond van een enorme verandering op het gebied van energie. Sinds de Nederlandse regering het klimaatakkoord van Parijs in 2017 heeft ondertekend, worden ingrijpende plannen gemaakt om de wereld leefbaar te houden.

  1. Muziekvereniging teleurgesteld door misverstand: Zwolse wethouder zegt af voor 100e verjaardag, maar stuurt wel collega
    PREMIUM

    Muziekvere­ni­ging teleurge­steld door misver­stand: Zwolse wethouder zegt af voor 100e verjaardag, maar stuurt wel collega

    Alles is uit de kast gehaald om stil te staan bij het 100-jarig bestaan van Muziekvereniging Voorwaarts in Zwolle. Maar perfect is het niet, vindt de vereniging. Het gemeentebestuur van de stad leek het te laten afweten en dat zorgde voor teleurstelling. Goed nieuws voor de club: het bleek te gaan om miscommunicatie. ,,Er komt toch een wethouder. Oké. Fijn dat ze die moeite hebben genomen", zegt voorzitter Henk van Raaij.

In samenwerking met indebuurt Zwolle