Micah & Julia
Volledig scherm
Micah & Julia © Micah & Julia

Duo Micah & Julia uit Zwolle tekent contract in Amerika en komt met nieuwe single

De nieuwe single van het Zwolse duo Micah & Julia komt vandaag uit. Het nummer heet 2 en gaat over hun reis naar de Verenigde Staten. De twee vertrokken afgelopen zomer naar het Amerikaanse Nashville waar ze inmiddels een platencontract hebben getekend.

Het duo, dat bestaat uit de 18-jarige Micha Bartelds en de 20-jarige Julia Sabaté, dook tijdens hun eerste bezoek met Latin Grammy-winnares Femke Weidema de studio in. Weidema is een gerenommeerde songwriter in de Verenigde Staten.

Contract

Inmiddels zijn ze een tweede keer in Nashville geweest, waar ze een platencontract ondertekenden bij het label van Weidema en een tweede single opnamen die vrijdag is uitgekomen.

Het nummer gaat over de weg die Micah en Julia bewandelden om tot deze single te komen. Het was een droom voor ze om naar Nashville te gaan, het Mekka van de muziek. De invloeden van het artiestenduo komen uit de hoek van country, folk en jazz.

Optreden op Lowlands

De reizen naar Amerika vormden nieuwe hoofdstukken in de jonge carrière van Micah & Julia die al wat hoogtepunten kende.

Zo ontvingen de muzikanten de zogenaamde Hedon Beurs en wonnen ze de prestigieuze, landelijke finale van Kunstbende in Amsterdam, waarmee het duo zich verzekerde van optredens op grote festivals als Lowlands en MysteryLand.

Beluister de nieuwe single hier:

In samenwerking met indebuurt Zwolle