Volledig scherm
PREMIUM
Behandelaar Cleo Woldberg (39) en manager Sara Kuis (46), van het nieuwe Autisme Kenniscentrum in Zwolle. © Frans Paalman

Een autist in ’t bedrijf is zo gek nog niet, weten ze bij Zwols kenniscentrum

Ken je die superslimme collega die sociaal nogal onhandig is? Die liever niet samenwerkt en daardoor steeds vaker buiten de groep valt? Een dikke burn-out ligt op de loer, weten ze bij het nieuwe Autisme Kenniscentrum in Zwolle.

Hij begrijpt het grapje tijdens de lunchpauze misschien niet. Maar die enorme brij aan cijfers kan-ie moeiteloos analyseren. Jammer alleen dat hij het lastig vindt om die informatie over te dragen aan zijn collega’s. Zoals ook zijn vrouw nogal eens aanloopt tegen die stugge, gesloten houding...

Het is voor iemand met een autistische stoornis niet gemakkelijk om op sociaal gebied aan te haken. Dat is de beperking. Maar in deze tijd van arbeidskrapte heb je ze juist meer dan ooit nodig, weet Sara Kuis. Zij is manager van het Autisme Kenniscentrum, een onderdeel van psychologenpraktijk Dokter Bosman. Die AKC's zitten al in Utrecht, Nijmegen en Den Bosch en vanaf februari ook in Zwolle. Ze helpen volwassenen met een diagnose en behandeling. 

  1. Supporters PEC Zwolle na verplaatsen Ajax-uit: ‘aan Jan met de pet wordt niet meer gedacht’
    Video

    Supporters PEC Zwolle na verplaat­sen Ajax-uit: ‘aan Jan met de pet wordt niet meer gedacht’

    Freddy Eikelboom is als voorzitter van de supportersclub van PEC Zwolle witheet van woede over het besluit van voetbalbond KNVB om de wedstrijd tussen Ajax en PEC Zwolle te verplaatsen van zaterdag 2 maart naar woensdagavond 13 maart. En dan ook nog eens op het ondoenlijke tijdstip van 18.30 uur. ,,Los wat dit sportief voor PEC Zwolle betekent, is dit een ramp voor supporters. Aan Jan met de pet wordt in voetballand weer eens niet gedacht.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle