Volledig scherm
PREMIUM
Thérèse en Jonnie Boer © Vakfoto Van Der Beek

Een kwart eeuw Librije: 'We hebben op het randje gelopen’

Vanaf Tweede Kerstdag tot en met Oudjaarsdag presenteren we elke dag de beste verhalen die wij bij de Stentor in 2018 hebben gemaakt. Geselecteerd door de redactie: de 18 beste verhalen van 2018. Vandaag het verhaal van Thérèse en Jonnie Boer.

Als puber stapte ze op die veel oudere Jonnie af: of hij haar naar huis wilde brengen? Een verboden kus, een relatie... En toen kregen ze samen een sterrenrestaurant, in Zwolle. Hij was de ster, maar zij wilde niet het meisje zijn dat enkel ramen lapte. Als vinoloog en gastvrouw knokte Thérèse zich naast haar man. Nu zijn ze dat sprookjesachtige stel - al was hun leven in De Librije soms een thriller.

Thérèse Boer gaat er eens goed voor zitten op haar kruk en zegt: ,,Nou, er waren eens twee heel jonge mensjes uit Zwolle en die gingen koken...’’ Precies 25 jaar verder zijn die ‘mensjes’ drie Michelinsterren rijker en nog altijd een fonkelend liefdeskoppel. Jonnie (53) en Thérèse Boer (47) - het bekendste culinaire stel van Nederland - zijn een kwart eeuw eigenaar van sterrenrestaurant De Librije. ,,Wij waren voor de media vaak een sprookje’’, zegt Thérèse, terwijl ze eindelijk dat ene haartje van Jonnie’s koksbuis weet te plukken. Soms had de werkelijkheid alleen het verloop van een tragedie. Jonnie: ,,We hebben echt op het randje gelopen.’’

  1. Reza Ghoochannejhad scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Reza Ghoochanne­j­had scoort vier keer voor PEC en maakt gehakt van RKC

    Niet Clint Leemans, maar Reza Ghoochannejhad loopt zondagmiddag met de grootste glimlach van het veld na PEC Zwolle-RKC Waalwijk. De nieuwe spits van de Overijsselse eredivisionist kent een groots debuut met een dikke zege en vier doelpunten (6-2). Bovendien beëindigt PEC een zeer bewogen week positief, waarin trainer John Stegeman met zijn auto-ongeluk negatief in het nieuws kwam en nu weer reden heeft tot juichen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle