Volledig scherm
PREMIUM
Michel Vierwind van sportcentrum Leef! in Wijhe baalt dat het papierwerk rondom een leefstijlcoach nog niet is geregeld. © Gerard Vrakking

Een leefstijlcoach in het basispakket, tóch vaak niet vergoed

Mensen met overgewicht die een leefstijlcoach inschakelen, krijgen die niet altijd volledig vergoed. En dat terwijl die zorg sinds 1 januari wél in het basispakket zit. Zorgverzekeraars en leefstijlcoaches liggen in de clinch over de vergoeding. 

,,Verzekeraars hebben dit product al verkocht aan patiënten, terwijl het nog helemaal niet is ingekocht", stelt zorggroep Medrie (regio Zwolle/Flevoland) die namens leefstijlcoaches en huisartsen onderhandelt. Zorgwaakhond de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) zegt zorgwekkende signalen te hebben ontvangen en heeft verzekeraars gewezen op hun zorgplicht.

  1. Zwolle is duivelse Japanse duizendknoop meer dan zat: ‘Het is een verschrikkelijke plant’
    PREMIUM

    Zwolle is duivelse Japanse duizend­knoop meer dan zat: ‘Het is een verschrik­ke­lij­ke plant’

    Zo mooi als de crèmewitte en soms roze bloemen van de plant kleurden in augustus en september, zo wreed werkte de Japanse duizendknoop zich in de tussentijd naar grote hoogte. De plant teistert Zwolle en de gemeente is hem dan ook liever voorgoed kwijt dan nog even rijk. Vanochtend deed ze samen met ROVA een eerste aanzet in de hoop de plant voorgoed uit het Zwolse stadsbeeld te kunnen verwijderen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle