Volledig scherm
PREMIUM
Michel Vierwind van sportcentrum Leef! in Wijhe baalt dat het papierwerk rondom een leefstijlcoach nog niet is geregeld. © Gerard Vrakking

Een leefstijlcoach in het basispakket, tóch vaak niet vergoed

Mensen met overgewicht die een leefstijlcoach inschakelen, krijgen die niet altijd volledig vergoed. En dat terwijl die zorg sinds 1 januari wél in het basispakket zit. Zorgverzekeraars en leefstijlcoaches liggen in de clinch over de vergoeding. 

,,Verzekeraars hebben dit product al verkocht aan patiënten, terwijl het nog helemaal niet is ingekocht", stelt zorggroep Medrie (regio Zwolle/Flevoland) die namens leefstijlcoaches en huisartsen onderhandelt. Zorgwaakhond de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) zegt zorgwekkende signalen te hebben ontvangen en heeft verzekeraars gewezen op hun zorgplicht.

  1. Stadsbussen Zwolle krijgen ander lijnnummer, lees hier de veranderingen

    Stadsbus­sen Zwolle krijgen ander lijnnummer, lees hier de veranderin­gen

    Stadsbussen in Zwolle krijgen over een maand deels een ander lijnnummer. De bestaande situatie, waarin elke lijn twee kanten op rijdt, zorgt te vaak voor passagiers die per ongeluk de verkeerde kant op reizen. De nieuwe situatie gaat in als het nieuwe busstation en de busbrug op 17 februari in gebruik worden genomen. Eerder werd al duidelijk dat de bus dan een veel groter deel van Stadshagen bedient. Door werkzaamheden bij het station rijden ieder uur tientallen bussen door de Hortensiastraat tussen Assendorp en de Pierik.

In samenwerking met indebuurt Zwolle