Volledig scherm
Karel Hanse op een motor die is uitgerust met het Feetless Biking System. © Harrie Keiren

Eenbenige Karel (63) uit Albergen verliest rechtszaak en mag niet motorrijden

Karel Hanse (63) uit Albergen, die zijn linkerbeen mist na een amputatie, mag niet motorrijden in Nederland. Dat heeft de Rechtbank Overijssel vrijdag besloten. Het CBR heeft terecht besloten dat Hanse niet met een aangepast systeem de weg op mag. 

Hanse wilde graag een rijtest doen bij het CBR, voluit Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen, op een motor die is uitgerust met het Feetless Biking System. Dat is een systeem met zijwielen, die ervoor zorgt dat de motor en de bestuurder niet omvallen als de motorrijder remt.

Geweigerde rijtest

Na een succesvolle rijtest zou hij rijexamen kunnen doen voor zijn motorrijbewijs. Maar het CBR weigerde om een rijtest af te nemen. 

‘Niet veilig genoeg’

De rechtbank meldt dat het Feetless Biking System in 2017 al uitgebreid is getest door deskundigen en ongeschikt was bevonden. Het systeem zou de handicap van de man onvoldoende compenseren en daardoor niet veilig genoeg zijn.

  1. De kop is er af voor restauratie Drostenhuis in Zwolle, letterlijk en figuurlijk
    video

    De kop is er af voor restaura­tie Drosten­huis in Zwolle, letterlijk en figuurlijk

    ,,Normaal loop je er misschien langs zonder dat je weet dat het er zit. Je hebt kans dat mensen zometeen wel degelijk iets missen. Het is ineens zo'n kale gevel.’’ Projectleider Thom Lijster van Hanzebouw is donderdag begonnen met het weghalen van de attiek van het Drostenhuis en daarmee ook met de restauratie van het pand. De prominente sierlijst bovenaan de gevel aan de Melkmarkt is aangetast door zwam en wordt gerestaureerd. In het monumentale pand waar voorheen Stedelijk Museum Zwolle huisde is een reeks aan achterstallig onderhoud aangetroffen.

In samenwerking met indebuurt Zwolle