Volledig scherm
Vanaf maandag worden er aanpassingen verricht aan de Hanzelaan in Zwolle, er geldt daarom tot 26 juli eenrichtingsverkeer voor fietsers en automobilisten. © Eigen foto

Eenrichtingsverkeer aan de Hanzelaan in Zwolle

Fietsers en automobilisten moeten vanaf maandag 16 juli tot en met donderdag 26 juli rekening houden met werkzaamheden aan de Hanzelaan in Zwolle. Daar worden aanpassingen gedaan, tussen de stationsingang Zuid en de parkeergarage Pas de Deux. Het werk maakt onderdeel uit van de bouw van het nieuwe busstation aan de zuidkant van station Zwolle.

Tijdens de werkzaamheden geldt een eenrichtingsverkeer voor auto- en fietsverkeer op de Hanzelaan, vanaf parkeergarage Lübeckplein richting parkeergarage Pas de Deux tot aan de kruising met de Koggelaan ter hoogte van de Van Karnebeektunnel.

Omleidingsroute

De omleidingsroute voor het autoverkeer en fietsverkeer van 16 juli tot en met 26 juli loopt via de Koggelaan. De parkeergarages Lübeckplein en Pas de Deux zijn beide te bereiken vanaf de westzijde van de Hanzelaan. De ondergrondse fietsenstalling Lübeckplein en de fietsenstalling aan de Hanzelaan zijn bereikbaar via de Koggelaan en het Lübeckplein.

Verkeersdrukte

Vanwege de werkzaamheden aan de Hanzelijn nabij Dronten door ProRail, rijden van vrijdag 27 juli tot en met zondag 29 juli bussen in plaats van treinen tussen Zwolle en Kampen-Zuid/Dronten. De treinvervangende bussen vertrekken en komen aan op de Hanzelaan. De bussen veroorzaken in het weekeinde verkeersdrukte op de Hanzelaan.

Bouw busstation

De komende jaren werkt de gemeente Zwolle samen met de provincie Overijssel, NS en ProRail aan het verbeteren van het stationsgebied Zwolle. Zo wordt station Zwolle - het tweede spoorknooppunt van Nederland - omgebouwd tot een 'uitstekend toegankelijk en comfortabel' ov-knooppunt in een groene omgeving. 

Eind oktober 2017 startte de bouw voor de busbrug over het spoor. De bouw van het busstation is begin december 2018 van start gegaan. Naar verwachting nemen de bussen het nieuwe busstation en de busbrug begin 2019 in gebruik. De busbrug en het nieuwe busstation maken onderdeel uit van een grote hoeveelheid infraprojecten in het stationsgebied van 2017 tot 2025. Meer informatie staat op www.zwolle.nl/spoorzone.

  1. Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?
    PREMIUM
    Video | Serie

    Provincies geven miljoenen uit, maar wat doen ze nou eigenlijk?

    Of het nou gaat om de aanleg van wegen, het laten rijden van treinen of bepalen waar ontwikkelaars woningen bouwen. De invloed van provincies in de regio is voor iedereen voelbaar. Ook komend jaar investeren provincies honderden miljoenen euro's. Desondanks blijft traditiegetrouw de helft van de kiezers weg tijdens de provinciale verkiezingen. ,,De enige manier om dat op te krikken is het invoeren van een opkomstplicht'', denkt hoogleraar Monique Leyenaar.

In samenwerking met indebuurt Zwolle