Wethouder Michiel van Willigen (r) en adjunct-directeur Martijn Sweitser van deltaWonen, overhandigen de sleutel van het eerste Parentshouse in Zwolle aan Ruud Luchtenveld van Stichting Parentshouses.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Michiel van Willigen (r) en adjunct-directeur Martijn Sweitser van deltaWonen, overhandigen de sleutel van het eerste Parentshouse in Zwolle aan Ruud Luchtenveld van Stichting Parentshouses. © Frans Paalman

Eerste huis voor gescheiden ouders geopend in Zwolle: ‘Willen geen boze exen voor de deur zien’

In de wijk Aa-Landen is gisteren het eerste Parentshouse van Zwolle geopend: tijdelijke woonruimte voor ouders voor wie samenwonen niet meer gaat. Bewoners in scheiding of een relatiecrisis kunnen hier maximaal een jaar wonen. Dit voorkomt escalatie, omdat beide echtelieden  in de buurt van hun kinderen kunnen blijven wonen. 

  1. Noodweer of wraak? Jaren cel geëist voor terugschieten bij moordpoging Zwolse drugsoorlog
    PREMIUM

    Noodweer of wraak? Jaren cel geëist voor terugschie­ten bij moordpo­ging Zwolse drugsoor­log

    Justitie wil ‘de deur niet openzetten voor straffeloos terug mogen schieten als een crimineel conflict wordt uitgevochten’ en eist vier jaar cel tegen een 29-jarige Zwollenaar. Hij is vanuit een rijdende auto onder vuur genomen en schoot terug. Noodweer, oordeelde de rechtbank, dus werd de man niet bestraft. De schietpartij vormde de climax in een conflict in de Zwolse onderwereld.