Volledig scherm
Het fietspad langs de Hanzeboog is in gebruik. Foto Henri van der Beek

Eerste onderdeel fietssnelweg tussen Zwolle en Hattem in gebruik

Zwolle - Het fietspad langs de Hanzeboog, de nieuwe spoorbrug over de IJssel, is gistermiddag officieel in gebruik genomen.

Het fietspad is onderdeel van een nieuw aan te leggen 'fietssnelweg' van Zwolle naar Hattem en Wezep. De opening bestond uit de onthulling van een afbeelding met twee fietsers, midden op de brug. Wethouders en gedeputeerden van beide kanten en vertegenwoordigers van ProRail werden met fietstaxi's vanuit hun eigen provincie naar het midden van de Hanzeboog gereden.

Direct na de opening werd er al gretig gebruik gemaakt van de nieuwe verbinding. Vooral de vele scholieren die vanuit de omgeving van Hattem richting de Zwolse scholen gaan zullen profiteren van het fietspad. Zij kunnen nu een stuk sneller bij hun dagelijkse bestemming komen. Enkele scholieren uit Hattem waren er snel bij. "We moeten elke dag naar het Greijdanus College, dus dan is dit voor ons een stuk sneller." Voorzitter Marcel Span van de fietsersbond is een tevreden man. "Hier hebben we stevig voor gelobbyd." Toch is hij ook nog kritisch: "De aansluitingen op het fietspad kunnen nog beter, vooral aan de Hattemse kant. Daar moet je nu nog een flink stuk doorrijden voor je eraf kunt."

De fietssnelweg is er overigens ook nog niet. Het fietspad over de Hanzeboog is nog maar een eerste onderdeel van de snelweg, waar fietsers zonder belemmeringen door moeten kunnen rijden.


Kijk voor videobeelden hieronder:

In samenwerking met indebuurt Zwolle