Volledig scherm
PREMIUM
KWS is aan de Deventerstraatweg in Zwolle begonnen met de aanleg van 's werelds eerste PlasticRoad; een fietspad van gerecycled plastic. © Ewoud ten Kleij

Eerste plastic fietspad ter wereld ligt straks langs Zwolse Deventerstraatweg

De eerste PlasticRoad ter wereld ligt over twee weken langs de Deventerstraatweg in Zwolle. Het fietspad is volledig gemaakt van gerecycled plastic. De proefopstelling in Zwolle is zo'n dertig meter lang en wordt 11 september onthuld. De aanleg is al begonnen.

Eerder dit jaar werd al bekend dat Zwolle de wereldprimeur krijgt van de uitvinding van KWS, Wavin en Total. De bedrijven hebben allen vestigingen in de stad. De gemeente en de provincie Overijssel dragen bij aan de aanlegkosten van het 'proefpad'.

  1. Sabina overwon vleesetende bacterie maar vecht nu tegen morfineverslaving: ‘Doodeng‘
    PREMIUM

    Sabina overwon vleeseten­de bacterie maar vecht nu tegen morfinever­sla­ving: ‘Doodeng‘

    Ze werd ziek in Zuid-Afrika en ontwaakte in een ziekenhuisbed in Zwolle. Sabina Prins overleefde drie jaar geleden een vleesetende bacterie in haar lichaam. Ze is nu bezig met haar volgende gevecht: afrekenen met de morfineverslaving die tijdens haar ziekteperiode ontstond. ,,Ik vind het doodeng maar ik kan niet wachten om hier straks vanaf te zijn en weer iets meer mezelf te kunnen worden.”

In samenwerking met indebuurt Zwolle