KWS is aan de Deventerstraatweg in Zwolle begonnen met de aanleg van 's werelds eerste PlasticRoad; een fietspad van gerecycled plastic.
Volledig scherm
PREMIUM
KWS is aan de Deventerstraatweg in Zwolle begonnen met de aanleg van 's werelds eerste PlasticRoad; een fietspad van gerecycled plastic. © Ewoud ten Kleij

Eerste plastic fietspad ter wereld ligt straks langs Zwolse Deventerstraatweg

De eerste PlasticRoad ter wereld ligt over twee weken langs de Deventerstraatweg in Zwolle. Het fietspad is volledig gemaakt van gerecycled plastic. De proefopstelling in Zwolle is zo'n dertig meter lang en wordt 11 september onthuld. De aanleg is al begonnen.

Eerder dit jaar werd al bekend dat Zwolle de wereldprimeur krijgt van de uitvinding van KWS, Wavin en Total. De bedrijven hebben allen vestigingen in de stad. De gemeente en de provincie Overijssel dragen bij aan de aanlegkosten van het 'proefpad'.

  1. Beste vriend geliquideerde Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’
    PREMIUM
    video & audio

    Beste vriend geliqui­deer­de Henk Wolters uit Zwolle doorbreekt stilte: ‘Het komt uit. Je verrader slaapt nooit’

    ,,Daar stonden ze Henk op te wachten. Bij de speedboot. Mensen die je koud willen maken hebben alle geduld van de wereld.” Regelmatig schrikt Zwollenaar Mario Roodveldt (64) ’s nachts zwetend wakker. Zijn beste kameraad Henk ‘Oortje’ Wolters werd op oudejaarsavond doorzeefd met meer dan twintig kogels. Aan het begin van zijn strafzaak, waarin Wolters hoofdverdachte was, doet hij voor het eerst zijn verhaal.

In samenwerking met indebuurt Zwolle