Volledig scherm
De brand vond plaats in een woning boven tapijtenzaak het Loord in Zwolle. © Stefan Verkerk

Eigenaar tapijtenwinkel schrikt van brand

De eigenaar van tapijtenwinkel Het Loord in Zwolle, waarboven zaterdagmorgen een grote brand uitbrak, is 'erg geschrokken'. Boven zijn winkel zijn twee woonverdiepingen en op de hoogste verdieping ontstond de uitslaande brand. 

,,Waarschijnlijk hebben we heel veel water- en rookschade'', zegt Reza Nejatbaksh, die op een afstand naar de bluswerkzaamheden staat te kijken. Hij werd zaterdagmorgen rond acht uur gealarmeerd en ging meteen  naar de Diezerkade. In zijn winkel liggen vele handgemaakte veelal Oosterse tapijten. Hoe die er aan toe zijn durft hij nog niet te zeggen. ,,We weten pas meer als we erbij mogen, maar dat zal nog wel even duren.'' De ondernemer drijft zijn zaak Het Loord sinds vijf jaar. 

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

  1. Gemist? ‘Wolf’ in Schoonheten en Staatsloterij verklaart levende Kampenaar dood
    Jouw regionieuws gemist?

    Gemist? ‘Wolf’ in Schoonhe­ten en Staatslote­rij verklaart levende Kampenaar dood

    De gemeente Raalte werd afgelopen week opgeschrikt door een Wolf, althans dat werd in eerste instantie gedacht. Een filmpje circuleerde over een dier dat mogelijk bloed van de weg zat te likken bij Schoonheten. Die ‘wolf’ bleek uiteindelijk de Duitse Herder Beer van Ans Spijker. ,,Het was een boterham. Ik kan je de plek zo aanwijzen,’’ aldus de eigenaresse. Dit verhaal was één van de opmerkelijkste verhalen van afgelopen week. Een overzicht van de verhalen van afgelopen week die het teruglezen waard zijn:

In samenwerking met indebuurt Zwolle