Volledig scherm
PREMIUM
Henri en Mia met drie van hun kinderen in Toko Bali © Henri Rudolph

Eigenaren nemen na veertig jaar afscheid van Toko Bali

Ze hebben heel wat Zwolse monden gevuld, want wie kent niet de heerlijke loempia’s of daging smoor van Toko Bali. De Indonesische winkel, catering en restaurant aan de Thomas a Kempisstraat in Zwolle van Henri (71) en Mia Rudolph (66) is in veertig jaar uitgegroeid tot een begrip. Vandaag neemt het echtpaar afscheid van hun toko, die veel Zwollenaren voor het eerst in aanraking liet komen met Indonesisch eten.

De toko is jullie lust en leven. Jullie stonden hier soms 24/7 te werken. Moe, maar voldaan?
Henri: Ik heb al dagen nachtmerries van deze dag, lig te woelen in mijn slaap. Ik ben bang dat ik in een zwart gat val. Het bedrijf is ons leven.

  1. Straatfestival Zwolle gebukt onder geluidsregels: Zanger moet publiek tot stilte manen
    PREMIUM

    Straatfes­ti­val Zwolle gebukt onder geluidsre­gels: Zanger moet publiek tot stilte manen

    De afspraken over geluidsniveaus moeten onder de loep worden genomen, anders is het maar de vraag of het Straatfestival in Zwolle volgend jaar de Nieuwe Markt weer aandoet. Die noodkreet slaken betrokkenen bij het podium van afgelopen vrijdag. Na herhaaldelijke waarschuwingen over de decibellen moest de zanger van Juffrouw Jannie het publiek zelfs manen niet mee te zingen. ,,Volgens mij gaat er iets niet goed met de geluidsmetingen’’, zegt geluidsman Marco Ruiter. ,,Op deze manier doe ik volgend jaar niet meer mee.’’

In samenwerking met indebuurt Zwolle