Een volle elektrische spitbus van Keolis viel stil op de vluchtstrook van de A28.
Volledig scherm
Een volle elektrische spitbus van Keolis viel stil op de vluchtstrook van de A28. © Rijkswaterstaat Verkeersinformatie

Elektrische bus van Keolis strandt op A28 bij Zwolle, passagiers geëvacueerd

Een elektrische bus van Keolis is in de ochtendspits gestrand op de A28 bij Zwolle. De passagiers zijn uit de bus gehaald en konden later via de berm overstappen in vervangend vervoer.

8 reacties

 • H.G, Galenkamp

  1 jaar geleden
  Prov.Gelderland zo kan het dus ook! Christophe van der Maat (gedeputeerde Provincie): “Ik ben blij met de rol die de provincie heeft kunnen spelen bij het slim financieren van deze nieuwe, schone bussen. Het openbaar vervoer staat onder druk door de gevolgen van corona, maar zo helpen we elkaar om de gezamenlijke duurzaamheidsambities overeind te houden. Het mooiste is dat deze bussen in Brabant worden gemaakt. Deze forse investering is goed voor onze reizigers, Hermes, VDL en de provincie.”
 • evert koekkoek

  1 jaar geleden
  Zit de stekker er wel in???
 • Harm Platz

  1 jaar geleden
  VDL Heerenveen is de OV bussen bouwer van NL. VDL doet die fabriek dicht. De overheid maar roepen: koop lokaal en zelf vooral Chinees (overigens zijn MAN en Mercedes OV bussen ook alle Turks).. Deze Chinese bussen zijn aangekocht middels bewezen corrupte deals.
 • e v.d. wilgen

  1 jaar geleden
  wat doen we in godsnaam met dat chinese spul.. waarom europese aanbestedingsregels opvolgen. nl-busfabrikanten leveren kwaliteit (misschien iets duurder) ooit nl-bussen in duitsland of frankrijk zien rijden?
 • Ben van Werven

  1 jaar geleden
  Dat krijg je met die bureaucratische aanbestedingsmethoden. Owee wanneer een spec. eens abusievelijk door laat schemeren dat men een voorkeur heeft. Heel jammer voor bijvoorbeeld VDL. Service en nazorg zal ook wel problematisch worden. Gaat allemaal veel extra geld kosten. “Uurtje -Factuurtje” voor juristen nog even buiten beschouwing gelaten.